Molins gjorde en bejublad comeback. Men kontraktsförlängningen och tillfrisknandet har dröjt. Foto: Claes Hall/arkiv

Budet gäller frisk Molins

MALMÖ Malmö FF-ledningen vill ha ett klartecken att Guillermo Molins är fullt återställd innan man förlänger kontraktet med den förre lagkaptenen.

Får man det beskedet gäller fortfarande budet som länge legat färdigt för påskrift.
– Vi har inte återkallat något bud, bara valt att avvakta till dess att vi sett att han är frisk, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till Skånskan SPORT.
– Gische har ju varit nere i Belgien och gjort en ny operation och sedan valt att stanna där och göra all rehab på plats. Så vi har inte sett honom på länge.
– Det är helt okej och den nya operationen gjordes ju för att han skulle bli helt bra. Men vi vill se honom i träning, stämma av att han rör sig rätt och är fullt fotbollsduglig.
Kort sagt att han på nytt är den gamle gode Guillermo Molins som tog Allsvenskan, MFF-supportrarna och allt och alla med storm.

Räcker inte en läkarundersökning?
– Nej, vi vill se honom i aktion ett tag också.
Därför måste beskedet dröja ett par veckor. Direkt efter den pinsamma säsongsavslutningen i Madrid gick spelarna på semester. Återstarten av träningen sker först en bit in i januari.
Då ska alltså Guillermo Molins övertyga den nye tränaren och den övriga MFF-ledningen att han är frisk – och gör han det plockar man fram det gamla kontraktsförslaget.
Som varit aktuellt länge.
– Innan skadan presenterade vi ett bud som Gische sa nej till. Efter skadan kom vi med ett nytt bud som är bättre än hans nuvarande kontrakt. Han och hans agent har när som helst kunnat komma in och skriva på det, men vi har inte fått några indikationer på att det skulle ske, säger Daniel Andersson.

Är det fortfarande fem år som gäller?
– Ja, det är den tidsperiod Gische vill ha och det ställer vi upp på.
Daniel Andersson betonar att MFF givetvis vill ha kvar en frisk Guillermo Molins och tonar ner dramatiken som agenten Hasan Cetinkayas uttalanden på Fotbollskanalen om att andra klubbar är intresserade har skapat.
– Att de skulle vara beredda att skriva på vårt kontraktsförslag är inget som nått oss.
– Och det är ju alltid en faktor och en diskussion hur länge man kan ha ett kontraktsförslag liggande utan att något händer.
I tränarfrågan har Daniel Andersson inget nytt att säga, i alla fall inget han vill gå ut och berätta.
– Där vill jag inte säga någonting.

Påverkas ditt jobb där av att Pep Clotet Ruiz fått sparken i Swansea?
– Hehe, inga kommentarer. Det får vi se…

Simon Kroons, Nikola Djurdjics och Zlatan Azinovics kontrakt går ut. Kommer någon av dem att vara kvar?
– Där håller vi på att ta ställning och kommer snart att gå ut med den informationen.

Sixten Mohlin blir utlånad till Kristianstads FF. Har ni hittat nya klubbar till Johan Hammar och Benjamin Fadi?
– Inte än.

Sportresultat

Sport i dag