Patrik Blomberg är en pålitlig målskytt i Pantern. Nu är i alla fall han igång. Arkivbild

Leksands effektivitet avgjorde mot Pantern

MALMÖ I två perioder satte IK Pantern klorna djupt i Leksands skinn. Men det var masarna som vann med 4-2 i Hockeyallsvenskan.

Leksand dominerade den första perioden och vann den med 2-0.
Pantern dominerade de två sista, som båda slutade 1-1. Sista 20 vann Malmölaget skotten med 17-4 utan att kunna få till det i avsluten.
– Vi har många spelare som inte varit på den här nivån innan. Det är kanske där det märks mest, att vi skapar lägena, men inte är tillräckligt vassa och distinkta när det gäller att sätta dit dem, funderade Panterns tränare Stephan ”Lillis” Lundh och bredvid honom satt hans rutinerade Leksandskollega Magnus Svensson och nickade instämmande.

Båda var också rörande överens om att det var den första perioden som avgjorde matchen.
– Vi gjorde det fantastiskt bra då. Sedan kom Pantern ut som pantrar i starten av både den andra och den tredje, tyckte Magnus Svensson.
Det gav dessutom snabba resultat. 19 sekunder in på den andra gjorde Patrik Blomberg ett ruggigt snyggt mål till 1-2 där han avslutade ett solonummer med att sprätta upp pucken i krysset.
I den tredje perioden dröjde det lite längre. Efter 0.42 tryckte Jakob Karlsson in 2-3.
Efter Blombergs mål – hans andra sedan comebacken efter skadan och nystarten som lån i Tyringe – tog Pantern över totalt.
Fram till dess att laget fick chansen att spela i powerplay. Då kom allt av sig.
– Man kan få en boost av powerplay. Men man kan tappa energi också. Så blev det för oss, konstaterade Stephan Lundh.
Problemet med att utnyttja numerära överlägen är heller inte nytt för Pantern.
– Vi har gått från jäkligt dåligt till bara dåligt.
I den tredje perioden blev det ett massivt tryck mot Leksandsmålet efter Karlssons tidiga mål.

De många skotten fastnade dock antingen på vägen mot eller på den duktige målvakten Frans Tuohimaa. Eller så blev de inte av alls.
– Leksand hade en bra målvakt och de spelade kompakt. Dessutom startade de med en förstaperiod då de tog chansen att skaffa sig en tvåmålsledning.
– Vi är ett lag som är väldigt svårt att besegra. Men vi gör få mål. Därför har vi inte råd att göra en dålig minut. än mindre 20. sammanfattade Stephan Lundh.
1 039 åskådare var på plats i Isstadion. Ett par fler än som såg HK Malmö.

Sportresultat

Sport i dag