Zidanes son räddade MFF-straff

MALMÖ MFF avslutade säsongen i Uefa Youth League med en 0-3-förlust mot Real Madrid.

Anfallaren Teddy Bergqvist hade chansen att kvittera till 1-1 i den första halvleken när MFF fick en straff. Men den räddade Luca Zidane, son till legendaren Zinedine Zidane.
I början av den andra halvleken fick sedan Real Madrid också en straff. Den gjorde man 2-0 på.
– Om vi gjort mål kunde det blivit annorlunda. Men Real Madrid var bättre än vi var.
– De var snabba och hade en härlig bollkontroll. Egentligen spelar de precis som vi vill göra och även hoppas kunna göra när vi möter svenska lag, konstaterade MFF-tränaren Anders Palmér.
MFF tog fem poäng i gruppen och slutade på tredje plats bakom Paris Saint-Germain och Real Madrid. Men prestationen räckte till för att hålla Sjachtar Donetsk, som förra säsongen vann hela turneringen, bakom sig.
– På två år har vi fått spela tolv bra och fantastiskt värdefulla matcher. I år har vi förbättrat oss, men vi har fortfarande en lite yngre spelartrupp än konkurrenterna.
– Jag är dessutom övertygad om att årets grupp var riktigt stark och jag håller fortfarande PSG som ett något vassare lag än Real Madrid, påpekade Anders Palmér.
Målvakten Marko Johansson fick mycket att göra i MFF-målet och var tillsammans med Mattias Svanberg bäst i laget.
Det var bland annat Svanberg som utmanade och tvingade fram straffen.
– Jag vill även plocka fram 17-årige Samuel Adrian som tidigare inte fått spela så mycket i turneringen. Ni fick han 80 minuter på mitten och gjorde det helt okej, berömde Anders Palmér.
Matchen spelades på en alldeles utmärkt gräsplan i Alfredo di Stefano-stadion, som ligger på Real Madrids träningsanläggning och har plats för 10 000 åskådare.
MFF ställde upp med följande startelva: Marko Johansson – Johan Brannefalk, Hugo Andersson, Mattias Andersson, Truls Verngren – Oliver Stojanovic-Fredin, Samuel Adrian, Erik Andersson, Mattias Svanberg – Teddy Bergqvist, Isak Redzic.
Emin Karaman, Onur Körhan och Victor Kristiansson blev inbytta.
Madrid-målen gjordes av kaptenen Rivero (2) och Manu.

Sportresultat

Sport i dag