Arkivbild.

Grimberg återvänder till FC Höllviken

Malmö För lite mer än en månad sedan stod det klart att Anders Grimberg och Ulf Larsson skulle leda Prespa Birlik under klubbens första säsong i division 1.
Nu lämnar båda – Grimberg återvänder till sitt gamla lag FC Höllviken.

– Jag har haft en jättebra dialog med Prespa men har känt oro över hur det kommer att bli nästa säsong, berättar Anders Grimberg.

Prespa Birlik granskas just nu av svenska fotbollsförbundet och Skatteverket på grund av att klubben anklagats för att ha använt sig av så kallade dubbla avtal med sina spelare och för att man misstänks för att ha betalat ut spelarlöner på ett felaktigt sätt. Det är med anledning av det som Grimberg/Larsson lämnar klubben.

– Om beslutet dras i långbänk och det inte blir klart förrän nästa år vad domen blir har jag inte tid att vänta på det beslutet. Det i kombination med att Jerry Nilsson (sportchef i FC Höllviken) och jag har trivts ihop tidigare blev avgörande i mitt beslut, säger han och fortsätter:

– Jag vill också poängtera att Prespa Birlik har skött det hela väldigt bra. Meysam (Javan, klubbens sportchef) har varit väldigt öppen och förklarat hur läget ligger till.

Anders Grimberg och Ulf Larsson var tränarna som var tänkta att ta Prespa Birlik till toppen. Klubbens ordförande Aydin Demir beklagar hur det hela utvecklat sig men ser också framåt.

– Vi hade så klart räknat med att jobba med Anders och Ulf men nu blev det så här. När vi pratade och insåg att de inte mådde bra kom vi överens om att bryta och att vi istället får hitta andra tränare, säger han och fortsätter:

– Det är ett tråkigt läge så klart men känner någon att det inte är rätt att vara kvar så lyssnar vi på det. Det som är synd är att vi inte hade några problem tidigare, allt var som det skulle. Problemet skapades från ingenstans och då blev det så här.

Anders Grimberg lämnar klubben under ett känsligt läge och 55–åringen har förståelse för den sits han sätter klubben i.

– Under mina 20 år som seniortränare har jag inte hamnat i den här situationen tidigare. Klart att det är jobbigt för alla runtomkring och inte minst för Prespa Birlik. Det är tråkigt att vi hamnade i detta läget. Jag har inte varit orolig för att de inte ska göra rätt för sig när det gäller mig, inte ett dugg.

Prespa Birlik letar ny tränare till nästa säsong, något man hoppas få klart med före årsskiftet.

– Vi som grupp har blivit mycket starkare av det här. Ur allt ont kommer något gott, avslutar Aydin Demir.

Prespa Birliks marknadschef Barbro Bengtsson har valt att ta ”timeout” i väntan på SvFFs utredning och har alltså inte sagt upp sitt avtal med klubben.

Sportresultat

Sport i dag