15-åring kan göra debut för MFF i Youth League

MALMÖ När MFF på tisdagen ska möta Real Madrid i Uefa Youth League kan det bli med 15-åriga nyförvärvet Jakob Tånnander i målet.

– Vi måste ju avvakta och se om A-laget behöver Marko Johansson som backup. Kan Johan Wiland vara med flyttas Marko ner till oss och då blir det han som står.
– Annars får Jakob göra debut och det ska säkert gå bra. Han är duktig och dessutom storväxt för att vara 15, säger MFF-tränaren Anders Palmér.
Jakob Tånnander har precis tagit steget över till MFF från Lunds BK där han mot slutet av säsongen fick göra A-lagsdebut i division 1.
2014 spelade han fortfarande i moderklubben Dalby GIF.
Han studerar dock och tränar på skolan i Swedbank stadion i Malmö.
MFF:s chans att gå vidare försvann senast mot Paris Saint-Germain. Men Anders Palmér hoppas att laget ska kunna upprepa prestationen att slå Real Madrid – det blev 1-0 i Malmö – och spä på de fem poängen MFF redan tagit i årets Uefa Youth League.
– Vi vill avsluta snyggt.
Tyvärr är landslagsmittbacken Dennis Hadzikadunic fortfarande skadad, men MFF U får disponera både Erik Andersson och Mattias Svanberg.
Om de får spela tillsammans på det centrala mittfältet är ännu inte bestämt. Anders Palmér funderar nämligen på en lite offensivare lösning.
– Mattias kan ju spela på kanten också. Centrala mittfältare har vi gott om och Mattias kan röra runt rejält ute på kanten. Jag väntar dock med att ta beslutet, säger han.
Matchen kommer att spelas klockan 16.00 på Alfredo di Stefano-stadion på Real Madrids träningsanläggning.
– En fin arena, med en mycket bra gräsplan, konstaterar Anders Palmér.

Sportresultat

Sport i dag