YIF orkade slå HIF Karlskrona

YSTAD Trots en tuff period med många matcher och resor kunde Ystads IF bortabesegra HIF Karlskrona med 29-24.

– Resorna tar och det märktes att vi var lite trötta i både kropparna och huvudena. Men vi klarade ändå att ta en stabil seger och det var starkt gjort, summerade YIF-tränaren Sebastian Seifert.
– Nu dröjer det ett tag till nästa match och det är rätt skönt.
Kim Andersson var en bjässe och kom totalt upp i elva mål.

– Stuntals gjorde han lite grann som han ville.
– Lukas Nilsson spelade också helt okej med tanke på omständigheterna. Han klev fram när det behövdes. Inte minst mot slutet kom det ett par värdefulla mål från honom. Och när Karlskrona var som närmast gjorde Anders Persson ett par viktiga räddningar, berömde Sebastian Seifert.
I den första halvleken vann dock HIF Karlskronas Mario Cvitkovic målvaktskampen utan att Persson på något sätt var dålig.

– Överhuvudtaget är Karlskrona en stark och pigg nykomling man ska ha stor respekt för.
– I den första halvleken brände vi dessutom lite för många frilägen. Cvitkovic var bra, men vi kunde satt dit dem ändå. I den andra blev det bättre och då höll vi hela tiden avståndet till Karlskrona. De var aldrig riktigt nära att komma ifatt, påpekade Sebastian Seifert.
De tunga namnen Kim Andersson, Lukas Nilsson – som gjorde sju mål – och Anders Persson klarade sig alltså bäst. Men det fanns fler som steg fram i YIF. Herman Hugosson presterade till exempel en stark förstahalvlek.

Sportresultat

Sport i dag