Robert Svensson är redo för kvartsfinalspel i Champions League. Foto: Jonny Nilsson
Xu Hui har nu 12-0 i set mot storlaget Werder Bremen. Foto: Jonny Nilsson/arkiv

Sviten sprack när Eslövs AI avancerade

ESLÖV Efter fyra raka segrar i Champions League blev det förlust med 2-3 mot Werder Bremen. Men de två singelvinsterna räckte för att säkra Eslövs AI:s avancemang till kvartsfinalen.

– Vi vill ju alltid vinna och det var retfullt att vi inte gjorde det. Särskilt som en seger inneburit att vi säkrat gruppsegern. Men vi är vidare och det var ju vårt primära mål, säger EAI:s tränare Peter Andersson.
Förra året var laget oerhört nära att avancera, men marginaler emot i sista omgången innebar att Eslövs AI fick nöja sig med tredjeplatsen och vidare spel i ETTU-cupen.
Som laget vann!
Nu är andraplatsen redan säkrad trots att det återstår en match, hemma mot Pontoise Cergy fredagen den 18 december. Då hoppas EAI säkra gruppsegern.
– I kvartsfinallottningen får ettan i grupperna möta de andraplacerade lagen i någon av de övriga. Det är något att sikta på och så är det givetvis speciellt att vinna en grupp.

– Men lottningen kan bli besvärlig ändå. Düsseldorf med Timo Boll ser till exempel ut att bli tvåa i sin grupp och det är många av de stora lagen som startat lite trögt, påpekar Peter Andersson, som helst även vill undvika något av de ryska lagen.

Lottningen kommer att ske i Luxemburg den 22 december och då kommer Peter Andersson, eller någon annan representant från Eslövs AI, att vara på plats.
– Det blir förmodligen jag som åker ner.
– Men först ska vi klara av matchen den 18:e och redan på tisdag har vi seriematch igen. Det gäller att snabbt tända om och klara av allt, påminner Peter Andersson.
I matchen mot Werder Bremen kämpade tyskarna för att hålla liv i möjligheten att avancera och gjorde det bra. Det vara bara Xu Hui som vann sina matcher i EAI.

Det gjorde han i utklassningsstil. Han följde upp de två 3-0-segrarna han tog mot Werder Bremen i Eslöv – när EAI vann med 3-1 – med två nya 3-0-segrar.
Constantin Cioti och Bastian Steger försökte hålla jämna steg med Xu Hui utan att lyckas.
– Hui är i en riktig toppform igen, både spelmässigt och mentalt, berömmer Peter Andersson.
Eslövs AI lyckades dock aldrig utnyttja det upplagda läget Xu Huis insats gav eftersom både Robert Svensson och Mattias Översjö förlorade sina matcher.
Hur nära det var innan Constantin Cioti lyckades slå in den avgörande matchbollen en bit efter 23 på fredagskvällen räcker det dock att titta på delsiffrorna i matchen för att inse. Robert Svensson hade 2-0 i set, 6-4 i det tredje och sedan tre matchbollar i det avgörande femte. Cioti gjorde en stormatch och vände till seger 14-12.

Sportresultat

Sport i dag