Prespa värvar högerback

Malmö Prespa Birlik har gjort klart med en ny högerback i Adriano Kalisiak.
25-åringen kommer närmast från IFK Malmö och har skrivit på för ett år med division 1–klubben.

– Han är teknisk och snabb men framförallt otroligt konditionsstark, säger Prespa Birliks sportchef Meysam Javan.

Kalisiak, som tidigare representerat Prespa Birlik under två säsonger, återvänder alltså nu till klubben. Ytterbacken har skrivit på ett ettårskontrakt.

– Det var inget svårt val för mig att återvända. Jag trivdes bra i klubben förra gången jag var här och jag är glad att vara tillbaka Jag ser fram emot nästa säsong, som blir en historisk säsong för klubben, säger Adriano Kalisiak.

– Han är en av de bästa ytterbackarna i regionen så vi är väldigt glada över att han har skrivit på för Prespa, säger Javan.

Prespas trupp till nästa säsong består i skrivande stund av 19 spelare. Sportchef Javans mål är att ha en trupp bestående av 23 spelare när säsongen 2016 inleds på allvar.

– Förra året vid den här tidpunkten hade vi tre spelare kontrakterade, så vi ligger väldigt bra till. Vi har ingen brådska men jobbar framförallt på att få in en eller två nya mittbackar.

Prespa träningsspelade mot Kvarnby på lördagen, en match som slutade med Kvarnby–vinst, 3–2. I Prespa imponerade Olympic–nyförvärvet Jetmir Haliti.

– Han var bäst på plan och visade verkligen vilken talang han besitter.

Sportresultat

Sport i dag