Franz Brorsson startade säsongen som ny lärling i A-truppen. Nu har han fått ett treårskontrakt. Foto: Claes Hall/arkiv

MFF utökar staben på ungdomssidan

MALMÖ FC Rosengårds målvaktstränare Tomas Håkansson kommer i fortsättningen att jobba i MFF:s ungdomssektion. Dessutom kommer man snart att anställa en koordinator.

– Janne Möller fortsätter och vi plussar på med Tomas Håkansson, säger MFF:s ungdomsansvarige Mats Engqvist och berättar att det blir följande upplägg i U17 och U19.
– Möller har haft ett pass med U17 och ett med U19 varje vecka. Nu ska han ha två med U17. Samtidigt renodlar vi så att Håkansson får ansvaret att vara med på samtliga träningspass med U19.
MFF har dessutom gjort klart med målvaktstalangen Jakob Tånnander som i år som 15-åring debuterade i Lunds BK:s A-lag i division 1. Han är fostrad i Dalby GIF och född -00.
– Jakob är given etta i landslaget i sin åldersklass, betonar Mats Engqvist.

Samtidigt som Jakob Tånnander blev klar för MFF släppte klubben 17-årige målvakten Tobias Kristensson till Lunds BK.
– Så i princip gör vi ett byte med LBK.
Teamet kring U19 kommer 2016 att bestå av tränarna Anders Palmér och Roland Larsson, lagledaren Roland Johansson, målvaktstränaren Tomas Håkansson och fystränaren Mark Read. Roland Larsson ersätter Tore Cervin.
U17-laget ska tränas av Andreas Georgsson och Robin Asterhed med Daniel Möller som lagledare.
På medlemsmötet nyligen meddelade MFF även att klubben kommer att anställa en koordinator på ungdomssidan. Den rekryteringen är ännu inte avslutad.
– Men vi är mycket nära, säger Mats Engqvist.

Blir det en extern rekrytering?
– Ja.
I dagarna blev det också klart att en av spelarna som kommit upp i A-truppen från de egna leden uppgraderas.
Efter bara ett år som lärling får 19-årige mittbacken Franz Brorsson ett treårskontrakt.
Sportchefen Daniel Andersson är väl medveten om att steget från lärling till seniorspelare visat sig vara svårt. I några fall har man dessutom skrivit långa kontrakt med spelare som sedan fått lånats ut eller varit långt från A-lagsspel.
– Men Franz har övertygat med ett säkert och stabilt spel och dessutom gjort det på A-lagsnivå. Hans utveckling har gått spikrakt uppåt, vi tror mycket på honom och han är verkligen värd den här chansen, säger Daniel Andersson.