Arbetsmarknadsstrateg Gunnel Holmquist, Patrik Jensen och Anna Murgia som är projektledare hos Jobb i Fokus på Stortorget i Svedala. Här finns en qr-kod som berättar mera om Svedala tätort.

Kulturslingan med många sevärdheter

SVEDALA Sevärda och kulturhistoriskt intressanta platser i Svedala kommun har digitaliserats. Kulturslingan heter leden och för att kunna ta del av informationen på de uppsatta qr-koderna är en mobiltelefon ett lämpligt sällskap.
Kulturslingan är totalt 3,6 mil lång. Ett tiotal sevärdheter finns utmärkta längs med slingan. Vid varje sevärdhet finns en qr-kod som kan skannas genom en mobilapp.

Slingan har iordningställts av Jobb i Fokus som är ett så kallat Finsamprojekt. I detta provar Region Skåne, försäkringskassan, arbetsförmedlingen och Svedala och Skurups kommuner ny metodik för att hitta arbetstillfällen.
Patrik Jensen har arbetat med kulturslingan i den så kallade innegruppen.
– Jag har arbetat som it-tekniker tidigare. Vi har gjort upp slingan på Google maps. Vi har även gjort qr-koderna och länkat dem till olika sidor, berättar Patrik Jensen.

På webbsidan som besökaren blir hänvisad till finns det mera information om sevärdheterna. Vandringen kan starta vid Stortorget i Svedala där det finns en qr-kod på temat Svedala tätort. Vandringen vänder sig till dem med möjlighet att skanna in koden. Separata informationsskyltar finns inte längs med vägen.
Idén att modernisera den här slingan föddes när Skåneleden rustades upp som en arbetsmarknadsinsats för cirka ett år sedan.
– Vi ville fortsätta på det här temat, berättar kulturchef Karin Leeb-Lundberg. Kulturslingan går delvis längs samma väg som Östersjöleden som funnits tidigare. Vi kommer också att trycka upp kartor som ska finnas i kommunhusets reception.
Hos Jobb i fokus finns 12 platser. För närvarande är 17 personer inskrivna och fem står i kö. Gruppen utför både städjobb och arbeten inom butik, transport, administration med mera. Nyligen har en grupp rensat längs med Segeå.
– Vi har en pool med personer med skiftande kompetenser som vill ut och jobba. Företag kan få arbetsuppgifter gjorda på ganska kort varsel och samtidigt göra en social insats, berättar Gunnel Holmquist som är arbetsmarknadsstrateg och verksamhetsansvarig för Jobb i fokus.

Dagens fråga

Brukar du åka in till Köpenhamn?

Loading ... Loading ...