Mingel i kyrkan under återinvigningen. Det avskalade kyrkorummet som nu fräschats upp, är ritat av Kronprinsenarkitekten Thorsten Roos. foto: karsten Bringmark
Ingmar Aronson hoppas att kyrkan ska locka folk som bor i området.

Helgeandskyrkan återinvigd i ny regi

Malmö Nu slås portarna upp på nytt till Helgeandskyrkan i Kronprinsenkvarteret. Malmö International Church har återinvigt kyrkan som varit stängd i ett par år.

Biskopens sigill minner fortfarande om invigningen 1968. Helgeandskyrkan var en bit av Kronprinsenskomplexet (”staden i staden”), ritad av arkitekten Thorsten Roos.
Men i september 2013 plockade Svenska kyrkan ner skylten på Helgeandskyrkan och dåvarande biskopen Antje Jackeléen avsakraliserade den.
Nu har Malmö International Church flyttat från lokaler på Rolfsgatan i Sofielund till Helgeandskyrkan. Med frivilliga krafter har de renoverat lokalerna och på söndagen var det dags för återinvigning.
– Vi är en kyrka med medlemmar från alla världsdelar, och allt tolkas även till engelska, förklarar församlingsföreståndare Ingmar Aronson.
Han beskriver kyrkan som en av de fristående församlingarna, en karismatisk kyrka som ligger nära pingstkyrkan.
Det är också en frikyrka med många yngre medlemmar, vilket även sätter en prägel på det moderna kyrkorummet från 60-talet som påminner lite om en studio.
Han konstaterar att de nya lokalerna ger goda möjligheter för aktiviteter för alla åldrar.
Men församlingen är inte bara en angelägenhet för de cirka hundra medlemmarna.
– Vi vill vara en kyrka mitt i staden, och allt vi gör är offentligt.
Och namnet Helgeandskyrkan ska leva vidare. Det ska bli en ny skylt.

Dagens fråga

Har du rest utanför Europa någon gång?

  • Ja (73%, 621 Röster)
  • Nej (27%, 232 Röster)

Antal röster: 853

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev