Lite småmissar i Grand Prixen, men nu är Paulinda Friberg och hennes Di Lapponia T på gång igen. Foto: Christel Behrmann

Nytändning för Friberg

Solna Paulinda Friberg från Löberöd har fått en nytändning.
– Det har varit tungt ett tag men nu siktar jag stenhårt mot OS, säger hon.
Igår var hon nia i världscupupptakten i dressyr med sin Di Lapponia.

I fjor tog Paulinda det svenska landslaget med stormsteg och alla framgångar ledde till att hon i våras red världscupfinal med sitt svarta sto i Las Vegas.
Allt såg ljust ut, tills livet strax efter midsommar tog en vändning och Paulinda en tid hade lite svårt att koncentrera sig på sina hästar.
Men det gick över, och när hon i september inlemmades i träningsgruppen Knytkalaset hos Jan Brink i Hässleholm lossnade det mesta.
– Jag fick en extra kick, säger hon.
Men de nya influenserna i ridningen har inte enbart varit positiva.
– Jag följde min min väg, nu har jag fått backa tillbaka och ta en annan väg. Men den nya riktningen kommer att bli bra. Än så länge är det några ups-and-downs eftersom en hel del är ändrat i ridningen men det känns som att jag börjar få ordning på både livet och ridningen.
I den Grand Prix som inledde världscupridandet på Friends Arena blev det en del missar.
– Di Lapponia var het men jag är glad att hon uppförde sig så fint. I Odense för en dryg månad sedan blev hon skrämd av miljön, ”frös” fullständigt när jag skulle rida in och vägrade gå. Det var bara att göra det bästa av situationen. Hon har inte glömt det som hände där men hon skötte sig bra, även om ”bromsen” fungerade dåligt idag, söäger Paulinda.
I toppen var det tätt. Holländaren Hans Peter Minderhoud vann, bara 0,28 poängprocent före Adelinde Cornelissen på comebackande Parzival och med Patrik Kittel trea med Scandic, 0,820 procent efter.
– Scandic har inte tävlat sedan i juni och det har han trivts bra med. Han kändes jättefräsch, sa Patrik och lovade toppritt i söndagens världscuppoänggivande kür.
– Jag satsar ju på finalen i Göteborg i påsk, med just Scandic. Min andra häst Deja matchas mot OS och därför ska jag ta med henne till Doha så hon får lära sig flyga.

Sportresultat

Sport i dag