.Foto: Björn Lindgren/TT

Zlatan: Ren glädje och kärlek

Malmö Det är stort för MFF.
Kanske ännu större för alla Malmös fotbollssupportrar.
Men allra störst är det utan tvekan för huvudpersonen själv – Zlatan Ibrahimovic.
– Det känns lite overkligt, säger han inför matchen som sluter cirkeln på karriären.

Zlatan Ibrahimovic hemma i Malmö för en tävlingsmatch med klubblaget.
När stadens store fotbollsson berättar om sina känslor inför Malmö FF–Paris Saint-Germain går det inte att ta miste på att det är dröm som går i uppfyllelse för honom.
– Jag ser fram emot matchen. Det kommer att bli spännande. Jag spelar inte i MFF-tröjan utan i PSG, men jag ska möta MFF på min hemmaplan. Det känns otroligt. Det känns som det här sätter pricken över i:et på den resan jag har gjort. Det är ett långt äventyr, säger Zlatan vid presskonferensen innan PSG:s träningspass på Stadion:
– Jag ska bara njuta. det händer inte många spelare, men det händer mig. Det kommer att bli ett minne för livet.

Att Zlatan skulle få chansen att komma hem och spela i Champions League fanns inte i hans fantasi.
– Det här är inget jag kunde föreställa mig. Nu när det väl händer försöker jag njuta. Det var ett stort Z på Turning Torso och folk på gatan. Man ser reaktionerna och det är kaos överallt, men det är så det ska vara. Det känns som det är på riktigt och levande, säger Zlatan och lägger till:
– Jag visste att jag skulle spela i Champions League, men jag visste inte att Malmö FF skulle göra det. Allt hängde på dem, haha.
När lottningen blev klar tvekade han inte om att han ville bidra till något utöver det vanliga i Malmö.
– Jag ringde direkt och sa ”boka hela Stortorget, jag ska ha det”.
– Jag vill att alla ska få en chans att se matchen. Det här kommer att bli ett minne för livet. Det har inte hänt många fotbollsspelare, men jag får uppleva det. Jag vill att alla som bor här ska få känna samma sak som jag gör för jag vet inte när det kommer att hända igen. De ska kunna säga att de var här på plats och kunde se matchen, kanske inte på arenan men i alla fall på Stortorget. Det här är ren glädje och kärlek till staden.
Det är trots allt en tävlingsmatch som är huvudnumret och PSG följer sina normala rutiner vid en bortamatch i Champions League.
– Om jag hade kunnat, så hade jag träffat alla. Det blir fullsatt här och om jag hade kunnat komma till Stortorget så hade jag gjort det också, men jag måste hålla mig till reglerna av respekt för laget.

PSG jagar tre poäng för att säkra avancemanget till åttondelsfinalen och Zlatan har sitt drömscenario klart.
– Att vi vinner, jag gör tre mål och alla skriker mitt namn efteråt, men under matchen ska de heja på MFF.
34-åringens karriär börjar närma sig slutet, men så länge han presterar på högsta nivå har han inga planer på att dra sig tillbaka.
– Det snackas mycket om att det kan vara mitt sista år i PSG, i landslaget och inom fotbollen, men den ende som bestämmer min framtid är jag själv.
Det återstår även att se om han så småningom på mer permanent basis väljer att komma hem.
– Om jag ser mig själv i Malmö? Jag vet inte, jag brukar inte planera framtiden på det sättet. Jag trivs bra i Malmö, jag mår bäst i Malmö, det är här jag kommer ifrån och min familj bor här, men jag vet inte, säger Zlatan Ibrahimovic.