Marie Wall. Arkivbild
Marie Wall. Arkivbild

Wall kallas in till landslaget

HÖÖR Med en dryg vecka kvar till VM i Danmark får H65:s vänstersexa Marie Wall göra en blixtutryckning i landslaget.
- Får jag chansen ska jag förstås göra allt för att ta den, säger Wall.

Nästa fredag inleds VM i Danmark.
Och för första gången någonsin kan en H65-spelare ta plats i laget. Marie Wall, denna hybrid mellan en sprinterkänguru och ett automatvapen, blev nämligen inkallad sedan Edjana Dafe tvingas avstå på grund av graviditet.

Under tisdagen samlades det svenska damlandslaget för att resa till norska Lillehammer och en finsliparturnering mot Nederländerna, Ryssland och Europamästaren Norge. Efter helgen väntar sedan ett par dagars träning i Lund plus ett genrep i Eslöv (2 december) mot Rumänien.
För Wall kom det som en positiv överraskning, men ändå knappast som en chock eftersom hon tidigare ingått i förbundets talangsatsning för spelare med möjligheter att nå landslaget.

Det första hon gjorde?
Avbokade semesterresan till Kanarieöarna.
– Jag blev förstås förvånad även om jag var uttagen som reserv, men det var med glädje jag avbokade resan. Det finns inga garantier att jag kommer att få spela VM, men det ska bli jättespännande att vara med inför. Får jag chansen ska jag förstås göra allt för att ta den, säger Wall som har Kungälvs HK som moderklubb och som nu gör sin tredje säsong i H65 Höör.