Femetta för starkt Fair Play

TENNIS Fair Play TK tog sin andra raka triumf i elitserien då Helsingborgs TK till slut besegrades med klara 5–1 i torsdagens Skånederby.

– En skön seger. Det blev en jämn och otroligt spännande match. Helsingborg är ett bra lag som säkert kommer att plocka poäng av många andra lag i serien, så vi är mycket nöjda, säger lagledare Jörgen Windahl i ett pressmeddelande från klubben.

Isak Arvidsson/Daniel Berta fick en tung start mot Dragos Madaras/Oscar Forsell på förstadubbeln. Med två servegenombrott gick Helsingborgsparet fram till 3-0.
Då plockade Arvidsson/Berta fram ett bättre dubbelspel och vann tolv raka game.
Andradubbeln blev en rysare. Pablo Figueroa/Daniel Windahl var illa ute mot Christian Sigsgaard/Jonas Berg. HTK-paret vann ett jämnt första set och hade två matchbollar i andra, men Figueroa/Windahl slank ur greppet och vann med 10-6 i avgörande matchtiebreak.

Hemmalaget var hetast i singelspelet där man triumferade i tre av fyra matcher. Ervin Eleskovic tog hem fjärdesingeln mot Linus Bergevi. Med en tung baslinjetennis säkrade Daniel Berta hemmasegern när han slog Maxim Landa på tredjesingeln. Setsiffrorna skrevs till 6-3, 6-3. Isak Arvidsson fick slita hårt mot Dragos Madaras på förstasingeln, men FPTK-spelaren vann till slut efter supertiebreak.
Helsingborgs enda seger tog Christian Sigsgaard. Dansken vann en stenhård match mot Daniel Windahl med 12-10 i avgörande matchtiebreak, men då var Skånederbyt redan avgjort.

Sportresultat

Sport i dag