Fair Play överlägset i SM-finalreprisen

TENNIS Fair Play TK släppte bara ifrån sig ett enda set i reprisen på fjorårets SM-final mot Helsingborg och har på nytt kopplat greppet om damernas elitserie.
– Fantastiskt. Det var precis det beskedet vi ville ha, myste lagledare Mervana Jugic-Sakic.

De flesta håller Malmöklubben som storfavorit till att försvara SM-guldet och efter tre spelade omgångar finns det inte mycket som talar för något annat än en upprepning första veckan i december.
Full pott är facit hittills och i 6–0-mötet med ärkerivalen Helsingborg bjöds det dessutom på ett styrkebesked som hette duga.
Inte undra på att Fair Play-ledningen jublade högt.
– Jag vet knappt vad jag ska säga. Det här är bara så otroligt bra. Vi gick ut från första stund och verkligen visade den klassen som jag vet finns i tjejerna, konstaterade en uppenbart stolt Mervana Jugic-Salkic, själv elitspelare fram tills för något år sedan.

– Helsingborg kom med Johanna (Larsson) och Sofia (Arvidsson) i dubbel, men Cornelia (Lister) och Sandra (Roma) var fantastiska. De spelade som i trans och gjorde allt korrekt.
Jugic-Salkic var samtidigt noggrann med att framhålla kollektivitet.
I singelspelet krossade Cornelia Lister Helsingborgs etta Eveliina Virtanen i raka set, 6–2, 6–0, medan Chayenne Ewijk, Emma Ek och Sandra Roma hade stenhårda dueller. Tuffast var det för Ek som vände och besegrade Karina Jacobsgaard i supertiebreak, 4–6, 6–4, 1–0 (10–4).
– En fantastisk insats. Samtliga tjejer lyckades när det behövdes som mest och presterade på toppen av sin förmåga. Vilken lagsammanhållning, utbrast lagledaren Mervana Jugic-Salkic avslutningsvis.

– Nu laddar vi om batterierna och tar sikte på lördagens hemmamatch mot SALK.

Sportresultat

Sport i dag