Ervin Eleskovic, Pablo Figueroa, Daniel Berta och tränaren Jörgen Windahl är redo att lämna soffan för att försöka spela hem SM-guldet. Foto: Ole Törner

Fair Play går för guld

MALMö Fair Play TK:s herrlag har varit i sju raka SM-finaler. Nu sätts siktet på en åttonde. Men egentligen är det guld som gäller.

– Det är målsättningen i år också. Förra säsongen förlorade vi finalen. Det vill vi inte göra i år, säger Fair Plays huvudcoach och lagledare Jörgen Windahl.
Han varnar dock för att årets serie är ett riktigt getingbo med många lag som satsat hårt.
– Jag kan inte hitta någon trupp som är dålig och det är snudd på omöjligt att tippa vilket lag som ska åka ut.

– Salk kan till exempel komma med bröderna Ymer och nyförvärvet Pim-Pim Johansson, Linköping har ett lag med bara gamla rävar som vi hade stora problem med förra året, Upsala kommer med sina tyskar och holländare och så vidare.
I premiären söndagen den 15 november åker Fair Play TK till Göteborg för att möta GLTK.

– Göteborg har satsat på ett nytt koncept med en stark föryngring med spelare som utvecklas snabbt. Det kommer säkert att bli en tuff uppgift, säger Jörgen Windahl och lyfter fram elitseriens betydelse för hela klubben.
– Elitserien och lag-SM är egentligen höjdpunkten på hela klubben Fair Plays tillvaro. I år har vi samlat ihop ett riktigt bra gäng och man känner hur alla de andra som spelar här lever upp och pratar om våra chanser. Och knattarna är där och tittar.
Tre spelare är nya i truppen. Det är Daniel Berta plus danskarna Martin Pedersen och Thomas Kromann.
Berta är extra intressant eftersom han förra säsongen spelade i Upsala och därmed var en av spelarna som i den väldigt jämna finalen såg till att Fair Play TK fick nöja sig med silver.
Han är egentligen från Helsingborg, men har spelat för Upsala de fem senaste säsongerna.

– Än har jag inte flyttat till Malmö, men det är kanske nästa steg? Det ska i alla fall bli kul att spela elitserien här nere i Skåne igen och jaga ett nytt SM-guld, säger han.
De övriga i truppen är Isak Arvidsson, Daniel Windahl, Pablo Figueroa, Frederik Nielsen, Mohammed Shabib, Andreas Vinciguerra, Ervin Eleskovic, Filip Bergevi och Jimmy Wallin.
– Breddmässigt är vi svårslagna. Få andra klubbar, om ens någon, har så många starka spelare att välja bland. Vi har även en nästan unik jämnhet mellan ettan och spelare åtta-nio, men det gör också att det blir svårt för mig att ta ut laget, säger Jörgen Windahl.

Kommer du att ta hjälp av någon i den uttagningen?
– Jag har flera att diskutera med. Fast det är alltid jag som har sista ordet och tar beslutet.
En av spelarna som på nytt verkligen är med och konkurrerar är Ervin Eleskovic. I flera säsonger har han haft massvis med otur med skador.
– Det började med korsband och menisk. Sedan har det blivit nya skador, men mycket har nog varit en följd av det första.
– Nu har det gått bra i ett par tävlingar. Det som återstår är fortfarande att prestera tre-fyra dagar i rad. Men enstaka dagar är jag redan långt framme, säger Ervin Eleskovic.

För Pablo Figueroa är det sömnen som ställer till problem. Sedan han blev pappa för fyra veckor sedan är det inte många timmar han får sova om nätterna.
– Jag ser fram mot flera fina bortamatcher och hotell-övernattningar, säger han och skrattar.
Första hemmamatchen blir torsdagen den 19 november mot Helsingborg.

Sportresultat

Sport i dag