Cornelia Lister levererade direkt.Foto: Michael Lindholm

Fair Play visade klass i premiären

TENNIS Stjärnspäckade Fair Play TK gjorde ingen besviken i elitseriepremiären där debutanten ATK Lund kördes över utan att ha tappat ett enda set på vägen.
– En bra start, tyckte affischnamnet Cornelia Lister efter 6–0.

Det uppflyttade Lundalaget hade åkt på flera skador i sista minuten och tvingades därför ställa upp utan tre av sina främsta kort i Ida Jarlskog, Cecilie Melsted och Hanna Schmidt Axelsson.
Således fick de regerande svenska mästarna det enklare än väntat fram till förkrossande 6–0 på hemmaplan.
– Precis det vi siktade på. Vi ska försöka vinna alla matcher, fast sedan är det klart att vi kan mer spelmässigt än vad vi visade här i premiären, konstaterade 21-åriga Lister och log.
– Jag är övertygad om att det bara kommer att bli bättre framöver.
Hon tvingades själv kämpa lite extra i den inledande dubbeln med Sandra Roma där första setet slutade 7–5. Det andra mot Alexandra Almborg/Amanda Arleklo handlade dock om utklassning, 6–1.
– Vi fick kämpa i början, men när det väl släppte rann det på, och på det stora hela tycker jag att vi gjorde vad vi skulle. Det ligger ju ändå en del press på oss.

Och det egna spelet?
– Sådär. Jag är inte direkt i form, och därför har jag sett fram emot denna träningsperioden där jag får arbeta med Mervana (Jugic-Salkic) och jobba på matchspel. Det är så himla bra att man tillåts ha en coach på banan. Precis det som jag behöver just nu för att ladda inför 2016.
Cornelia Lister var också den som avrundade utklassningen genom att besegra Alexandra Almborg med 6–2, 6–3.
Lunds lagledare Gaëtan Blondeau tog dock inte särskilt hårt på överkörningen.
– Svårt att bjuda motstånd då vi åkte på flera sena skador, men jag tycker ändå att vi kämpade bra och hade 13-åriga Sissi Schmidt Axelsson som gjorde ett starkt inhopp på andrasingeln.

Sportresultat

Sport i dag