Klädbytardag för vuxna även i höst

STAFFANSTORP Förra hösten utökade Klädbytarföreningen sin tidigare verksamhet för barn till att även omfatta en vuxenklädbytardag.

Det blev en så stor succé så föreningen bestämde sig för att göra om det även i år och på lördag den 7 november är det dags.

Två gånger om året, vår och höst, anordnar klädbytarföreningen försäljning av barnkläder.
Allt fler har hittat till försäljningarna och i höstas slogs rekordet med över 300 kunder, enligt Anneli Oddsson i klädbytarföreningen.
I fjor utökade man alltså med även en ungdoms- och vuxendag med kläder från storlek xs och uppåt för dam, herr och ungdomar.
– Vi har jobbat fram en lista på 75 personer som vill sälja ungdoms- och vuxenkläder.
Säljarna lämnar in kläder, skor och handväskor med mera på fredagen.
– Vi sorterar upp allting så att det blir lätt att hitta och på lördag den 7 november är det försäljning från 9.30 till 13 i bibliotekets hörsal.

Det ska vara hela, rena och fina kläder som lämnas in. I klädbytarföreningen finns cirka 20 eldsjälar som jobbar ideellt.

– Vi gör det för att hjälpa andra att hitta billiga bra kläder och hjälpa kläderna till nya ägare. Det är roligt att träffa alla glada människor som fyndar och det är bra för miljön, att spara på jordens resurser.
Vuxendagen i fjor intresserade 151 kunder och 73 säljare.
Kläder som inte säljs får säljarna tillbaka om man inte föredrar att skänka dem till Skandinaviska barnmissionen. Överblivna pengar skänks till barncancerföreningen.

Dagens fråga

Är du rädd för att flyga?

Loading ... Loading ...