H65 körde över nykomlingarna

HÖÖR Nykomlingen Hellton hade inte mycket att sätta emot H65 Höör.
Skånskorna gjorde lite som de ville i första halvlek och vann till slut med 14 bollar.

Med ett aggressivt utgrupperat försvar har Hellton redan tagit en skånsk skalp i år; Eslöv.
Mot H65 fungerade inte den taktiken. Inte alls.
– Mot den typen av spel gäller det att hela tiden söka boll och vara rörlig. Vi har tränat en hel del på just den biten och hanterar det allt bättre, sa tränare Niklas Harris.
En av metiderna mot 3-2-1-försvaret var att spela vissa stunder utan mittsexa. Det gav Anna Olsson och framför allt Cassandra Tollbring möjligheten att trampa trampa trampa, som en Tour de France-cyklist i en alpuppförsbacke, förbi sina motståndare. En kroppsfint, två snabba steg och sidan och plötskigt var de fria med målvaktem.
H65 ryckte åt sig en niomålsledning i första halvlek och höll tempot uppe hyggligt även i den andra akten.
Cassandra Tollbring nätade sju gånger och La Bomba Mässing snärtade in sex mål med sådan kraft att vaktmästarna under söndagen behöver sy ihop målnäten.
– Mässing har verkligen hittat stilen, konstaterade Harris.
Värt att notera är att när H65 sista 20 minuterna lät hela sin trupp luftas så passade en trio på att göra sina första elitseriemål i den röda tröjan: Malin Andersson, Michaela Fransson och Tilda Winberg. Och samtidigt som H65:s bredd utmärkte sig så var just den biten påtagligt svag hos gästerna.
Hellton kom exempelvis till spel endast med fyra utespelsavbytare. Dessutom fick de sin lagkapten utvisade kort efter paus efter en hemsk tackling på en friställd Jonna Linnéll.
– Det blev enkelt idag, men jag tror ändå att Hellton kan vara ett slutspelslag till våren, analyserade Niklas Harris.
En enda negativ aspekt: blott 315 personer såg matchen. Icke godkänt.