Efter en och en halv säsong som tränare i division 2-klubben BW90 IF går Mladen Blagojevic vidare till Österlen FF. Foto: Jonny Nilsson/Arkiv

Österlen nästa för Mladen Blagojevic

FOTBOLL I ytterligare två matcher ska Mladen Blagojevic leda BW90 IF som fotbollstränare. Sedan han vandrar han vidare till Österlen FF.

– Det var dags för mig att vända blad, motiverar han klubbskiftet.
Han tog över i BW90 mitt i sommaruppehållet 2014.
Blagojevic kom till en klubb i lätt gungning och rejäl turbulens. Tränaren Dan Fransson hade precis lämnat skeppet, ekonomin var i obalans, laget låg risigt till och klubben anklagades för matchfixning.
Bland annat…
– Jo, jag kom in i den värsta av alla perioder, men vi lyckades klara oss kvar och skapa arbetsro.
– Med små resurser klarade vi att överleva även i år. Jag är stolt över vad jag gjort i BW under dessa ett och ett halvt åren. Men det har varit massor av jobb och tagit enormt med kraft. Efter sommaren, i takt med att truppen tunnades ut rejält, så kände jag att energi började sina.

Ungefär i samma veva hörde Österlen FF av sig.
– En klubb med trygghet, något som jag letat efter. En klubb med energi och resurser över tid. En klubb med sportsliga ambitioner. Precis ett sådant projekt jag ville ha, motiverar han beslutet att bli Lars Blixts ersättare i Österlen FF, med vilka han skrivit ett tvåårskontrakt.
Att han nu tar ett steg ner, från division 2 till 3, ser han inte som något större problem.
– Nej, jag är bara 31 år. Utmaningen finns.

Han kommer att börja sin nya anställning redan den 15 oktober.
Innan dess har han två matcher kvar som tränare i BW90.
Och som spelare…
– Chansen finns. Eller risken. Jo, jag kommer säkert att spela i alla fall i 20 minuter mot IFK Hässleholm på söndag. Vi har två avstängningar och skador och inte tillräckligt med spelare tillgängliga.
Fast division 2-debuten är redan gjord.
– Ja, jag gjorde en minuts inhopp på Karlskrona borta. Nu blir mitt mål att vinna den interna skytteligan. Leder gör Kalle Svensson på fyra mål. Jag går in som forward och tänker inte passa honom en enda gång.
Han tycker sig lämna BW90 med högt huvud.
– Jag är stolt över vad jag uträttat. Samarbetet med ordföranden Leif Nilsson har varit klockrent. Hur det ska gå för dem vet jag inte, men Leif är en envis jäkel och det kommer säkert att gå bra. Men för mig var det dags att vända blad.

I Österlen FF tar han över ett lag som bara tagit tolv poäng på 24 omgångar och som inte vunnit en match i division 2 sedan den 8 maj. Snart väntar division 3 igen.
– Vi bygger för att vara ett topplag och det är klart att vi vill upp igen. Vad jag vet så är det bara sex spelarkontrakt som går ut. Visst behövs truppen förstärkas, men det blir ju inte som i BW, där jag var tvungen att plocka ihop ett helt lag.

Han bor i Malmö och jobbar i Skurup.
– Just att jag jobbar i Skurup gjorde beslutet om Österlen FF lättare att ta. Jag är ju redan en tredje dels väg på väg, konstaterar Mladen Blagojevic.