HK Malmö vill ha upprättelse

MALMÖ HK Malmö blev utklassat av Ystads IF i veckan.
Taktikmötet inför måndagens match mot Aranäs kom i mångt och mycket att handla om att rensa bort YIF–matchen från spelarnas minne.

– De har mått precis så dåligt som jag gjort, riktig skit. Men nu har vi rensat bort den matchen och samtliga spelare har förstått vad som gick fel, förklarar HK Malmös tränare Ulf ”Tubbi” Sivertsson.

Det var verkligen en överkörning HK Malmö utsattes för i torsdags i Österporthallen i Ystad. Det mesta fungerade för hemmalaget samtidigt som ingenting gick som det skulle för HK Malmö.
– Självklart kan man förlora matcher men man ska aldrig förlora på det sättet vi gjorde. Vi fallerade på det mesta och det är inte ofta det händer. YIF fick fullträff och vi lyckades inte med något. När man får en så pass jobbig start (underläge 13–2 efter 20 min) måste man gå tillbaka till grunderna, men det gjorde vi inte.
Efter torsdagsmatchen har laget haft två träningar och under lördagens taktikmöte inför hemmamatchen mot Aranäs pratade man först om allt som gick fel mot YIF, för att senare gå igenom hur man ska spela mot Aranäs.
– Vi kollade igenom klipp på vad som inte var bra och det var inget oklart utan alla förstod.
– Det är viktigt att se vad som var fel och sedan rätta till det. Och efter två riktigt bra träningar ser det positivt ut.

Enligt ”Tubbi” så handlar det nu om att vända detta direkt och att inte hamna i en svag trend. Men att man är nöjd med att få Aranäs och inte IFK Kristianstad i matchen efter debaclet är inget han vill kännas vid.
– Det spelar ingen roll vilket lag vi möter, på sätt och vis är det nästan värre att få Aranäs eftersom det är ett lag vi ”ska” slå. Aranäs pressade Ystad långa stunder i deras match och det är ju bevis nog för att det krävs en stark insats från oss för att vinna.
I HK Malmö saknas alltjämnt fotskadade Adam Lönn och axelskadade Hampus Svännel.

Sportresultat

Sport i dag