Foto: Andreas Hillergren/Arkiv

Sju får fängelse för Limhamnskravaller

Malmö Den 23 augusti 2014 höll organisationen Svenskarnas Parti ett torgmöte på Limhamns torg i Malmö.
Oroligheter utbröt.
Nu döms sju personer till fängelse

Enligt domen döms de åtalade, fem män och två kvinnor till tre eller fyra månaders fängelse får våldsamt upplopp samt i några fall även våld mot tjänsteman. Enligt Malmö tingsrätt har de dömda deltagit i en folksamling, ”som med uppsåt att sätta sig upp mot myndighet eller framtvinga eller hindra viss åtgärd gått till förenat våld på personer eller egendom.”

Våldet har bestått i att deltagare i folksamlingen kastat smällare, stenar, flaskor och andra föremål mot poliser och polishästar samt sparkat, knuffat och slagit mot poliser, polishästar och polisfordon.

Männen är mellan 24-35 år medan kvinnorna är 24 och 33 år. En av männen ska dessutom betala 5 000 kronor i skadestånd till en polisman.

Dagens fråga

Brukar du lyssna på Melodikrysset?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev