Anna Lagerqvist regerade sitt försvar i sin återkomst efter knäskada i Lugis säsongspremiär. Foto: Artur G Bliding
Nyförvärvet Melissa Petrén gjorde tre mål.

Lugi och Lagerqvist började med seger

LUND Första matchen på tio månader – då regerade Anna Lagerqvist direkt i försvaret och höll Heidspelarna väldigt kort.
Lugi dominerade säsongspremiären från start till mål och vann lekande lätt med tolv bollars marginal, 28-16.

– Det kändes jättebra. Och jättekul att vara tillbaka. Jag trodde att jag skulle kunna spela redan mot Skövde och Eslöv i träningsmatcherna, men en baksida har spökat. I dag kändes allt bra och då var det dags, log Anna Lagerqvist.
I tio månader har hon rehabiliterat sin knäskada men det var svårt att se på planen att hon varit borta så länge.
– Nåja, i början var det lite pirrigt och så men när man väl var inne i det så var det bara att köra på.

Lugitränaren Dragan Brljevic var mycket nöjd med sin lagkapten som förutom att vara tryggheten själv i försvarsspelet dessutom bidrog med tre mål från sin mittsexposition.
– Det är klart att hon betyder jättemycket för oss. Det är som att ha en spelare extra i försvaret så som hon är överallt och hjälper till. Det känns nästan som fusk att ha med henne, log Brljevic efter matchen.
Lugi inledde lite trevande i den första halvleken och fick nöja sig med att leda med två bollar i halvtid. Men sedan lossnade det rejält i den andra halvleken.
Hemmalaget spelade ut, kunde dessutom lufta hela bänken så när som på en enda spelare – och de flesta bidrog i målprotokollet. Till och med målvakten Emma Friberg lyckades göra mål.
– Det var lite nerv i början men sedan pratade vi om i halvtid att vi skulle gå ut och leka handboll och inte ta det på så blodigt allvar. Då lossnade det, konstaterade Dragan Brljevic.
– Vi spelade med fyra debutanter på slutet. Alla som kom in tog chansen och vi gjorde mål från alla positioner. Det var en bra start, det här.

Nyförvärvet Melissa Petrén gjorde det allra första målet för säsongen, fortsatte att spela stabilt och kom totalt upp i tre fullträffar.
– Hon gjorde det bra. Jag är fortfarande överraskad över att hon ser så bra ut redan nu, berömde Dragan Brljevic.
Heid var kanske inte den bästa värdemätaren, gästerna föll igenom hels sista tio minuterna av matchen, men Lugi visade ändå att det finns gott om talang och bredd i truppen och även rutin och spets.
– Jag tycker att vi är ett jättehärligt lag. Många hungriga spelare. Dessutom känns det som om vi har en bra trygghet i vårt spel. Alla vågar kliva fram. Vi har haft en go känsla efter försäsongen och nu är det bara att köra på, tyckte Anna Lagerqvist.

Bästa målskytt i Lugi blev den här gången Hanna Ringdahl med sina sex mål. Även Hanna Blomstrand, Ellinore Johansson och Jenny Carlsson höll sig väl framme med vardera fyra mål.
Den senare såg inte ut att ha några som helst men av de ryggproblem Dragan Brljevic varit orolig för skulle stoppa henne från spel i premiären:
– Men det var inte som jag mörkade. Hon har verkligen haft ont i ryggen. Kanske lyckades den naprapat hon var hos i går rätta till det, sa Dragan Brljevic.
Artur G Bliding

Sportresultat

Sport i dag