Bilister parkerar ofta för nära korsningen trots att det finns lediga platser längre fram på Järnvägsgatan. Foto: Jari Markkanen
På Gamla Fabriksgatan parkerar pendlare trots att det är bara tillåtet att stå där i två timmar.
Det är inte heller tillåtet att parkera på sicksackmarkeringar. Bilden visar Järnvägsgatan.

P-anarki på Järnvägsgatan

Skurup Det rådet parkeringsanarki på Järnvägsgatan.
Det hävdar en av tidningens läsare.

Tidningens reporter åkte dit i går för att kolla läget omkring konditoriet på Järnvägsgatan. Inom en timme parkerade fem bilar alldeles för nära korsningen mot Kyrkogatan trots att det fanns lediga p-platser längre fram på gatan.
Vid två tillfällen stod bilar på sicksackmarkeringar där det är förbjudet att parkera.
Vid alla tillfällen handlade det om korta parkeringar.

– Parkeringsvakter har funnits på agendan under hela min tid här i Skurup och jag har bett kommunen om att skaffa tillsyn för parkering, för polisen hinner inte med det, säger polisinspektör Sten Malmqvist.
I höst dyker p-vakter upp i tätorten. Det beslöt kommunfullmäktige i juni. Som tidningen tidigare har berättat innebär det att p-vakter ska besöka och kontrollera parkeringarna i tätorten vid fyra olika tillfällen under en månads tid med sammanlagt 24 timmar.
Under de två första månaderna delas en varning ut i form av ett gult kort. Därefter börjar de skriva ut böter om reglerna inte följs.

På konditoriet fick reportern tips om att också kolla Gamla Fabriksgatan vid järnvägsstationen.
Reportern tog en sväng dit och mycket riktigt: Där stod femton parkerade bilar varav bara två hade parkeringsskivor. Där är det bara tillåtet att parkera i två timmar. En av bilarna stod dessutom precis vid utfarten till Fabriksgatan.
– Det är pendlare som parkerar här hela dagen, det skulle bli rena rama huggsexan för en p-vakt att komma hit, säger en man som vill vara anonym. Han bor i ett av husen utmed Gamla Fabriksgatan.
– Alla mina grannar klagar över pendlarna, några av grannarna har inga egna infarter, så ofta får de ingen plats med sina bilar här. Ibland är det till och med svårt att komma fram på gatan.

Dagens fråga

Såg du VM-matchen Sverige mot Kanada?

Loading ... Loading ...