"Samarbetet har inte fungerat", säger en besviken Agim Sopi (till vänster i bild).

Prespa och Agim Sopi går skilda vägar

Malmö Sent på tisdagen kom beskedet att Prespa Birlik och tränaren Agim Sopi säger upp avtalet.
Samarbetssvårigheter mellan sportchef Javan och tränare Sopi ligger bakom beslutet.

– Samarbetet har inte fungerat. Jag säger ifrån för mycket och Meysam vill att jag ska vara tyst och göra som han säger, berättar en besviken Agim Sopi.

Prespa har kört över allt motstånd i division 2 den här säsongen och är redan klart för spel i division 1 nästa säsong. Bakom kulisserna har inte allt fungerat lika bra. Sportchefen Meysam Javan och tränaren Agim Sopi har inte fungerat ihop, det är anledningen till varför de båda parterna valt att bryta kontraktet som sträckte sig ett år till.
– När det gäller det sportsliga finns det inget att anmärka på, Agim har gjort mycket för klubben och det är vi tacksamma för, säger Meysam Javan.

Agim Sopi berättar om att han under året sedan Javan kom in känt på sig att det skulle sluta så här.
– Meysam kom in och ville ha delat tränaransvar med mig. Från början ville jag inte det men gick med på det eftersom det var det enda sättet att rädda klubben från konkurs. Men då ville Meysam ha sista ordet när det gäller allt, säger han och fortsätter:

– Redan i april hade vi ett möte där jag var ganska nära att sluta på grund av det. Jag sa att Meysam kan ta huvudansvaret och så kliver jag ner som assisterande istället men det ville han inte eftersom han inte tyckte att han hade kompetensen för det. När han insåg att jag var nära att sluta kom han fram till att jag skulle ha hand om spelet och han skulle scouta motståndare.

Enligt Agim Sopi har Meysam Javan tryckt ner på spelarna på ett ovärdigt sätt, något som fått en del spelare att gå till sin tränare för att prata ut.
– Spelarna har kommit till mig och klagat och ibland varit gråtfärdiga. Då har jag sagt ifrån till Meysam eftersom jag alltid skyddar mina spelare. Mår spelare dåligt kan de inte prestera, det måste man förstå. Det har inte passat Meysam att jag har sagt ifrån.

Meysam Javan vill tona ner bråket mellan de båda och menar på att han har stor respekt för Agim Sopi som fotbollstränare.
– Det allting grundar sig i är att jag och Agim har olika syn på hur klubben ska jobba och på hur vi ska ta klubben framåt. Vi har helt olika åsikter och eftersom klubben håller med mig var detta den enda vägen att gå. Anledningen till att vi inte ville ha Agim kvar är för att han la sig i klubbens uppgifter. Han är tränare, inget annat. Vi önskar Agim lycka till framöver, säger Javan.

Sportresultat

Sport i dag