”H65 Höör ska ta SM-guld inom två år”

Höör Tränare på kvällarna. Nytillträdd marknadschef på dagarna.
Lasse Eklöv ska få H65 att lyfta.
– Inom två år ska klubben ta SM-guld, säger han utan att darra på rösten.

Inför förra säsongen utökade H65 sin tränarstab med Kävlinge-sonen Lasse Eklöv. Som tidigare elitspelare i H43 och OV Helsingborg och som tränare i H43 Lundagård och i H43:s herrlag var han tillfälligt utan uppdrag.
– Men så ringde Niklas Harris.

I Höör fick Eklöv rollen som assisterande tränare med spetskompetens inom vissa områden. Men inför den här säsongen tillkom ytterligare ett uppdrag.
– Jan och Elisabeth Hansson som är hjärtat och lungorna i klubben menade att klubben behövde ta ett steg på marknadssidan för att kunna lyfta ytterligare både på ungdoms- och elitnivå. Därför har jag fått rollen att bygga upp ett företagsnätverk som ska stärka H65 Höör långsiktigt.

Vad går det arbetet ut på mer konkret?
– Rent praktiskt så handlar det just nu om att presentera H65:s vision för framtiden. På ungdomsnivå handlar det om att skapa ännu bättre förutsättningar och med hjälp av vår akademie kunna plocka upp ungdomar direkt i seniorlagen. För damelitlaget är den realistiska målsättningen att ta SM-guld inom två år och det är den resan som borde kunna locka vissa företag att vara med på.

Därmed blir det mer tyngd i huvudtränaren Niklas Harris ord att ta Champions League till Höör, som tidigare var sagt mitt under Sävehofs brinnande dominans. Nu har Göteborgslaget förlorat en hel del i slagstyrka i form av tapp på nyckelspelare i världsklass.
– De ska nog ändå vara favoriter. Men jag är övertygad om att vi kommer att utmana rejält i år. Semifinal är målsättningen och final är förhoppningen. och väl i en enskild match kan allt hända.

Hur ser du sportsligt på truppen du och Niklas Harris har att arbeta med? Ni har ju trots allt förlorat er spelmotor för andra året i följd (först Mia Rej och sedan Jennie Linnéll).
– Spelfördelarrollen kommer Cassandra Tollbring att ta och hon är en fullständigt lysande spelare. Vi har även Anna Olsson där och efter jul även Anna Johansson, så det ser mycket bra ut.

Det påverkar även er defensiv?
– Rebecka Lindberg Johansson, som utvecklats enormt, kommer att bilda mittförsvar med nyförvärvet Caroline Friberg från Skövde. ”Carro” är fullständigt hänsynslös, mot både sig själv och motståndarna, och bidrar med extrem aggressivitet och rutin. Ytterst få kommer att ta sig igenom där, flinar Eklöv belåtet.

Samtidigt flaggar han för en ny typ av försvarsspel. H65 har tidigare varit cementerade med ett 6-0-försvar.
– Vi är ett snabbt spelande lag som använder tryckspel och då kan både 5-1-försvar och 3-2-1-försvar komma till användning. Hur som helst ser laget väldigt starkt ut och jag är övertygad om att denna säsong kommer att bli bättre än den förra. Mycket bättre …

Sportresultat

Sport i dag