Härbärge hemlösa
Både Socialdemokraterna och Moderaterna tycker att det råder en oklarhet i Miljöpartiets motion om ett natthärbärge för tiggare. Arkivbild

Fortsatt politiskt nej till natthärbärge

Höör Både Socialdemokraterna och Moderaterna tycker att det råder en oklarhet i Miljöpartiets motion om ett natthärbärge för tiggare.
– Där finns en otydlighet hur den är skriven, säger medkommunalrådet Anna Palm (M).

Som tidningen tidigare rapporterat vill Miljöpartiet att Höörs kommun ska bidra med hyreskostnaden för ett natthärbärge för hemlösa EU-migranter under vinterhalvåret.

Dock har det funnits oenighet inom MP om motionen och andre vice ordföranden i socialnämnden Maria Truedsson (MP) har tidigare meddelat att hon inte ställer sig bakom förslaget.
När frågan var uppe i kommunstyrelsen förra veckan blev det avslag precis som i socialnämnden.
– Det är en jättesvår fråga. Vad säger huvudet och vad säger hjärtat? Höörs eldsjälar har som förening gjort en stor insats men trots detta är det fel att som kommun ta på sig ett ansvar, säger kommunalrådet Stefan Lissmark (S).

Anna Palm anser att motionen är otydligt skriven eftersom motionsförfattarna Fredrik Hanell (MP) och Elin Hyltén-Cavallius (MP) först skriver om EU-migranter och sedan om allmänt hemlösa.
– Där finns en otydlighet. Som kommun måste vi stötta alla medborgare. När det gäller EU-migranter kommer de inte till kommunen och ber om hjälp. De bor inte i kommunen, säger Anna Palm.
– Vi har inte så många migranter här i Höör. Mellan åtta och nio som kanske är här tre månader i taget. Vi har inga läger och det är vi tacksamma för, Stefan Lissmark.
Kommande onsdag ska motionen avgöras i kommunfullmäktige.

Dagens fråga

Lyssnar du på Sommarpratarna i P1?

  • Nej (82%, 318 Röster)
  • Ja (18%, 70 Röster)

Antal röster: 388

Loading ... Loading ...