Jannike Wiberg, landslagsmeriterad europacupmästarinna, var lyckosam i sin comeback trots att H65 Höör förlorade.arkivbild

Wiberg tillbaka när H65 föll i Danmark

Höör Jannike Wiberg gjorde comeback när H65 Höör föll mot Nyköping Falster (24-26) i träningsturneringen på Lalandia.
Men coach Lasse Eklöv hängde inte läpp.
– Det var en helgalen insats av laget. Jag har aldrig upplevt en bättre damlagsmatch från min tränarposition – någonsin.

Efter ett och ett halvt år, ett bröllop och en nyfödd son så var Jannike Wiberg tillbaka där hon är som bäst.
Mellan två stolpar och en ribba.
-Tanken var att hon bara skulle spela i tio minuter i andra halvlek, men hon var så grym att det blev en hel halvlek. Hon tog en straff och svarade för otroligt bra spel i sin comeback. Det var fantastiskt glädjande, säger Lasse Eklöv, dagens mest euforiske assisterande coach.

Motståndarna Nyköping Falster (NFH) var inget topplag i den danska ligan förra säsongen, men har värvat starkt och siktar på övre halvan i sin liga denna säsong.
– De har flera landslagsspelare från Danmark, Norge och Brasilien och kommer säker att sluta på den övre halvan i tabellen, Vi stod upp riktigt bra, tog ledningen med 4-1 för att sedan tappa till 11-14. Därefter kunde vi vända och sedan svängde matchen fram och tillbaka. Nu vann de med två bollar, men det kunde ha slutat hur som helst, så jämnt var det, säger Eklöv.

Hur värdesätter du eran insats?
– Under de år som jag tränat damhandboll i H43 och H65 så har jag aldrig upplevt en bättre damlagsmatch från min tränarposition – någonsin. Det var en helgalen insats av laget.
– Helgalen, betonar Eklöv mycket noga.

Förutom Jannike Wibergs comeback i målet, vad vill du lyfta fram i övrigt?
– Cassandra Tollbring vart riktigt vass. Dessutom var det glädjande att Julia Andrejic var tillbaka på banan efter sina höftproblem. Och vårat mittlås. Och vårat …

Ptrrro. Stopp och belägg nu! Kan vi nöja oss med att konstatera att det ser lovande ut inför premiären den 16 september?
– Ja, verkligen. Galet lovande. Man ska tänka på att Danmark drar igång sin liga några veckor innan oss i Sverige. Så vi har rimligtvis mer att ta utav.
H65 matchar under söndagen mot Buxteheude.