Politikerna i fritidsnämnden – med ansvar för bland annat baden i Malmö – testade villigt den varma utomhusbassängen, belägen på andra våningen i det nybyggda Hylliebadet. Foto: Adam Svensson
Hylliebadet öppnade för allmänheten den 15 augusti. Politikerna i fritidsnämnden provbadade redan den 5 augusti, men hade då ingen aning om att de badade i ett svartbygge. 8Foto: Adam Svensson
Flera i fritidsnämnden valde att ge sig på hinderbanan som låg i 50-metersbassängen – med varierande resultat.
Frida Trollmyr (S), ordförande i fritidsnämnden, var en av de första att prova på den branta rutschkanan.

Politikerna provade Malmös nya badhus

Hyllie Den 15 augusti öppnar Malmös nya badhus i Hyllie. Men redan under onsdagen fick de ansvariga politikerna sitt första provdopp.

Det var idel glada miner när politikerna i fritidsnämnden för första gången fick provbada i Sveriges kanske modernaste badhus. Sedan det första spadtaget togs den 9 april 2013 tog det drygt två år att få färdigt Hylliebadet.
Nästa lördag, den 15 augusti, öppnar det äntligen för allmänheten.
– Jag är jätteglad och otroligt lättad. Det känns skönt, säger Frida Trollmyr (S), fritidsnämndens ordförande.
Hon berättar att det har varit en lång process från det att beslutet togs 2009 till att det nu snart står färdigt för allmänheten att använda.

— Det är det allra största projektet under den här mandatperioden, säger hon om fritidsnämndens ansvarsområde.
Totalt har Hylliebadet kostat runt 350 miljoner kronor att färdigställa – och sånär på en eller två procent har man lyckats hålla sig till budgeten.
Politikernas provbadning av Hylliebadet är dock inte det första.
– Det har ju varit fyra provbad än så länge, och det blir ett till innan vi öppnar. Vi har ju valt att ha en lång inriktningsperiod för att öppna badhuset, säger Anki Magnusson, enhetschef för baden i Malmö stad.

Hon berättar att det har varit en rigorös process med att ställa in rätt temperaturer i luft och vatten. Samtidigt har man mätt hur badhuset på olika sätt fungerar när det fylls på ordentligt med folk.
Och man är inte rädd för att problemen som drabbade Aq-va-kul även drabbar det nya Hylliebadet.
– Det här är ”top of the line”. Och det är en ynnest att få bygga helt från grunden, säger Johan Hermansson, tillträdande fritidsdirektör i Malmö stad.

Genom att man bygger helt nytt minimerar man också risken för dolda problem som skulle kunna uppkomma om man bygger ut ett badhus snarare än bygger helt nytt.
En annan fördel med det nya badet är platsen, menar Johan Hermansson.
– Hyllie är ett område i stark tillväxt med bra kommunikationer. Men att bygga här är också ett sätt att sprida anläggningarna i Malmö, säger han.

Dagens fråga

Har du blivit strandsatt vid något tågstopp i år?

  • Nej (65%, 388 Röster)
  • Ja (35%, 209 Röster)

Antal röster: 597

Loading ... Loading ...