Vinnaren Ludvig Bengtsson från Team Tre Berg Bianchi gör en segergest när han kommer över mållinjen. Bakom honom är Peter Persson från Team Argo 18.
Michael Eriksson med sonen Loke.
Ellinor Frendin och Alice Andersson hejade på FK Trampen.
- Det är alltid trevligt med GP-lopp. Det är ju inte som Tour de France där man väntar i timmar och så är det över på någon sekund, säger Rickard Nielsen från Löddeköpinge.

Dramatisk start på cykellopp

Eslöv En cyklist voltade med cykeln och fick föras till sjukhus under Eslövs Elit GP igårkväll. Loppet kunde starta igen efter en kortare paus och trots olyckan var både arrangörer och publik nöjda med loppet.

Det var ett hundratal människor som kom för att titta på Eslövs Elit GP som anordnades efter ett uppehåll på tre år. Många av dem var själva cyklister. Michael Eriksson som kommit in från Furulund tillsammans med sin son Loke för att titta på loppet, var en av dem.
– Jag trodde det skulle vara lite mer folk här. När jag var här sist för runt 15 år sedan var det betydligt mer, säger Michael Eriksson.

Loke tyckte loppet var roligt i början men tröttnade när loppet avbröts efter att en cyklist från FK Trampen skadat sig.
– Hans kedja hoppade av och han voltade över cykeln, berättar mannens sambo som tävlar i samma klubb.

Mannen trillade, enligt sjukhuspersonal som fanns på plats, på sidan och gjorde illa sig i nacken.
Han hade skrubbsår på ben och armar men var hela tiden vid medvetande. Han blev yr när han satte sig upp och hade ont i nacken och fördes till sjukhus med ambulans.
– Jag har aldrig varit med om att vi behövt stoppa loppet för en skada tidigare, säger Kent Nihlén, medlem i Eslövs CK.

När ambulansen lämnat platsen efter drygt 20 minuter radade de runt 40 cyklisterna upp sig längs startlinjen igen för att köra de sista 40 minuterna.
– Det är spännande, det har varit attacker sedan start, säger Alice Andersson vars bror var en av de tävlande.
Hon och hennes kompis Ellinor Frendin ska själva tävla i andra tävlingar i helgen men i Eslöv kunde de inte ställa upp.
– Det är dåligt att de inte har någon damklass, säger Ellinor Frendin.

Eslövs Cykeklubb har bestämt att de ska ha en damklass nästa Elit GP och Alice Andersson tycker att klubbarna överlag har blivit bättre på att arrangera lopp för damer trots att det är färre damer som ställer upp i tävlingar.
– Nästan alla tävlingar har lopp för både damer och herrar. Det skiljer lite i priserna men det har blivit mycket bättre, säger Alice Andersson.
De tävlande cyklar först en timme runt banan som är drygt en kilometer. sedan kör de ytterligar fem avgörande varv.
Inför de fem sista loppen, ökade både cyklkisternas fart och hejaropen längs avspärringarna. De fyra cyklisterna, Ludvig Bengtsson, Peter Persson, Gustav Hög och Isak Lundgren låg i täten och kämpade om vinsten.
Knep den gjorde Ludvig Bengtsson, från Team Tre Berg Bianchi.
– Loppet kändes helt okej. Det gick fort men det blev aldrig jättejobbigt. Banan var smal och knixig med svängar och kullerstenar, så den var rolig, säger han.
Anna Hansson

Dagens fråga

Har du satt ut några trädgårdsmöbler än?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev