Serena Williams på plats i Båstad

Båstad På måndagen anlände Båstadtennisen största stjärna Serena Williams till hotell Skansen, där hon ska bo under Swedish Open. På onsdag startar turneringen för hennes del.

Serena Williams har nyligen vunnit sin sjunde Wimbledon-titel och då även den 21:a Grand Slam-titel. 2013 vann hon Båstadturneringen, och nu är hon alltså på plats igen för andra gången i sin karriär.

Under 2013 gjorde hon succé i Båstad, och damveckan drog över 40 000 åskådare. Det året vann hon slutligen finalen över Johanna Larsson. Förra året tvingades hon tacka nej på grund av en skada.
– Jag älskar att vara här, säger stjärnan till Kvällsposten.

Serena Williams är överlägsen världsetta och har ett fantastiskt år bakom sig. Hon har tagit tre Grand Slam-titlar och har endast förlorat en match. Hennes första match i Båstad blir på onsdagen mot vinnaren i kvalomgången.
– Det var väldigt otippat att hon skulle komma hit i år med tanke på hur vi ligger i kalendern. Men för oss är det förstås ett drömscenario att Serena går och vinner Wimbledon och sedan flyger direkt till Båstad. Det känns overkligt, sa Wennerström till Sportbladet.
Motståndare under veckan blir bland annat Samantha Stosur som vunnit en Grand Slam-turnering (US Open, 2011). Stosur är en fortfarande en skicklig spelare som nu är rankad 23:a i världen. Amerikanskan Sloane Stephens är däremot skadad och kan inte komma, meddelade hon i förra veckan.

Toppseedade utöver Williams och Stosur är Barbora Strycova och Mona Barthel. Temperamentsfulla tjeckiska Strycova inleder mot Grace Min.
Mona Barthel är titelförsvarare men har några mycket motiga månader bakom sig.
Båstad är en ”International Tournament” och det betyder att man bara får ha en spelare som var bland de tio bästa vid årsskiftet. Därför är det inte tillåtet att även danskan Caroline Wosniacki är med.

I turneringen finns fyra svenskor med i huvudturneringen – däribland Sverigeettan Johanna Larsson som fått en bra lottning då hon ställs mot holländskan Richel Hogenkamp i första omgången. Sofia Arvidsson från Helsingborgs Tennisklubb ställs mot spanjorskan Lara Arruabarrena som ifjol gick till kvartsfinal.