Arkivbild

Solande kvinna blev ofredad med drönare

Skurup En ny typ av fluktning har anmälts till polisen i Skurup. Med hjälp av en drönare misstänkts någon ha spanat på en kvinna som solade på sin balkong.
Drönaren har dessutom kommit tillbaka och irriterat hennes man.

Kvinnan låg i bikini och solade på balkongen under fredagseftermiddagen. Lägenheten ligger på andra våningen och har begränsad insyn. Fredagens solstund stördes av ett ihållande, surrande ljud.

– När jag tittade upp såg jag en drönare i luften, innanför tomtgränsen, riktad rakt in mot balkongen. Jag svepte snabbt om mig en handduk och visade ilsket långfingret mot drönaren. Den stannade direkt, vände tvärt och flög bort från huset, berättar kvinnan, som vill vara anonym.
Drönaren beskriver hon som vit och 40 gånger 40 centimeter i storlek. Att den som styrde drönaren kunde se henne genom kameran på den lilla farkosten tvivlar hon inte en sekund på. Hon kunde också se åt vilket håll den försvann.

– Så fort jag reagerade och visade fingret tvärvände drönaren och flög iväg bort mot Fabriksgatan där den stannade till luften och sedan gick ner mot marken. Jag är helt säker på att jag har filmats eller fotograferats. Vem vet vad de kan hitta på med de bilderna.
Känslan av att någon har smygkollat på henne beskriver kvinnan som mycket obehaglig.
– Det är som om någon skulle ställa sig och filma en på stranden. Att någon skulle köra med en drönare utanför balkongen när min dotter ligger där och solar känns inte heller okej.
Även kvinnans make har varit i närkontakt med drönaren. Samma dag som hans fru legat ute i bikini kom drönaren tillbaka på kvällen, lika nära huset. Mannen visade att han såg den och blev arg.

– Han blev förbannad, gick ut på balkongen och visade fingret. Då hände samma sak – drönare vände direkt och stack iväg åt samma håll.
Paret har också sett drönaren utanför huset på kvällstid, med påslagna strålkastare. Polisen rubricerar brottet som ofredande och brott mot lagen om kameraövervakning.

Någon dag innan drönaren sågs första gången lade kvinnans dotter märke till två yngre personer som hade en drönare i luften vid just Fabriksgatan, vilket de har berättat för polisen.
Att sluta sola på sin balkong har kvinnan inga planer på, även om det inte är lika behagligt som tidigare.
– Jag ska kunna ligga här i lugn och ro, men det känns ändå inte lika avslappnat som innan.

Dagens fråga

Brukar du lyssna på Melodikrysset?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev