Nytt gräs väntar MFF. Foto: Christine Olsson/TT

Nytt konstgräs väntar MFF i Vilnius

Malmö När Mamö FF ska spela mot Zalgiris i Vilnius blir det på en alldeles nylagd konstgräsplan.

– England klagade så mycket efter en landskamp mot Litauen att de bestämde sig för ett byte. De håller på att lägga den nya planen nu och det blir premiär mot oss, berättar MFF-tränaren Åge Hareide som i helgen var på plats i Litauen för att studera det blivande motståndet.
Zalgiris vann med 3-0 borta mot Utenis Utena.
– Troligen håller de samma klass som Ventspils och det blir ett tålamodsprov för oss. Det är svårt att bedöma Zalgiris. Ligan är inte bra och motståndet var inte heller bra, men de är inte ofarliga och för oss gäller det att ta matcherna på högsta allvar. Vi har varit rätt bra på att trycka ner motståndarna hemma i Malmö.
Individuellt tyckte Hareide att portugisiske anfallaren Jorge Chula var duktig.
– De hade även snabba yttrar och ytterbackar.
– Vi måste också vara starka på fasta situationer, säger Åge Hareide.
Helgens match i ligan var den sista före ett månadslångt uppehåll.
– Det är bra för oss.