”Det kändes som om vi hade staden för oss själva”

Nu passar vi på att ta det lugnt och se oss om i Skåne. Det känns skönt att solen har tittat fram lite i dag.
På måndagen reste vi från Malmö till Helsingborg med tåg för att titta på slottet Kärnan. Jag tyckte det var intressant att se ett medeltida slott eftersom jag studerat medeltida musik på college. Min man kan mycket om medeltida slott och har tidigare besökt sådana i England, så han tyckte det var spännande att se det här och jämföra byggnaden med de andra han sett. Det var väldigt lugnt och tyst kring Kärnan och i hela Helsingborg. Det regnade när vi var där så vi var alldeles ensamma. Det kändes som om vi hade staden för oss själva. Flera restauranger var stängda och det hängde skyltar med ”stängt för semester”, men vi hittade en bra restaurang i centrum. Det var ju trots allt dagen efter en stor helg och det är ju sommar och lite lugnare än vanligt, antar jag.

På tisdagen fortsatte vi vår skånska resa och begav oss till Ale stenar, de gamla vikingasternarna. Det var verkligen coolt, så man kan säga att temat de här två dagarna har varit att titta på gamla platser. Det var verkligen fascinerande. När vi kom var det en stor grupp där, men de gav sig av samtidigt som vi anlände. Jag tycker platsen var häpnadsväckande vacker, så öppet, och vinden svepte upp från havet.

I morgon ska jag börja koncentrera mig på att hitta min röst igen och börja förbereda inför nästa konsert, den i Lund på söndag.
Kram från Katie

Läs mer från Katies dagbok här, här och här

Senaste nytt omOkategoriserade

Dagens fråga

Ska du fira jul hemma?

Loading ... Loading ...