”Jag blev så rörd att jag grät när jag sjöng i kyrkan”

De här första dagarna i Sverige har varit nästan överväldigande. Vi har farit runt mellan olika ställen och träffat så många olika medlemmar i familjen, det är så många nya ansikten. På midsommarafton var vi på Österlen, i Degeberga hos min kusin och det var jätteroligt att se en mindre ort och hur man firar där. Alla var med och dansade runt midsommarstången, både min man och min pappa var med. Och maten, ja, det var verkligen jättegott. Vi smakade på många olika sorters sill och jag gillade verkligen den röda, jag har glömt vad den heter. Vi fick köttbullar också och ostpaj och min kusins pojkvän hade lagt i renkött i pajen. Åh, vad gott!

I lördags hade jag en konsert i Västra Sallerups kyrka i Eslöv. Det var helt fantastiskt. Kyrkan är så gammal och så fin med medeltida fresker på väggar och tak. Jag och pianisten var där inne och repeterade ensamma och när jag för första gången gick in där i det otroligt vackra rummet som var så viktigt för min familj kändes det speciellt. När jag sjöng Hemma från Kristina från Duvemåla gjorde jag misstaget att titta ut över publiken. Alla satt där med tårar i ögonen, varenda en. Jag vill själv helst inte bli känslomässigt berörd när jag sjunger, men jag kunde inte låta bli att börja gråta jag också. Det var verkligen svårt att sjunga färdigt. Men i efterhand är jag glad att jag tillät mig att känna de där känslorna. Det var en så kraftfull energi i rummet. Alla kom fram och kramade om mig efteråt och hälsade mig välkommen. Det var verkligen vackert.

De kommande dagarna ska min man och jag koppla av och njuta av att vara lediga. Vi ska utforska Skåne lite mer. Min man har arbetat mycket och vi ser fram emot att få tillbringa tid tillsammans.
På söndagen när solen tittade fram gick jag ner till stranden och gjorde lite yoga. Nu hoppas vi på lite mer sol.

Kramar från Katie

Läs mer i Katie Maliks dagbok här och här

Senaste nytt omOkategoriserade

Dagens fråga

Såg du första avsnittet av På spåret?

Loading ... Loading ...