Hälare smygfilmades av civilpolis – döms

HÖÖR Civilklädda poliser var hack i häl på tre unga män som hanterade stöldgods utanför Höör. Civilpoliserna lyckades även smygfilma männen vid en lada när de lastade om sitt byte.
Nu har hälartrion dömts och för två av dem blev straffet fängelse.

Hälartrion agerade välorganiserat när de var i färd med att hantera stöldgodset.
Till sin hjälp hade de flera bilar, varav en lastbil och stöldgodset förvarades i en lada.
Det var i slutet av april som rånartrion möttes på parkeringsplatsen vid järnvägsstationen i Höör, för att sedan köra till en gård en bit utanför Höör, som fungerade som en lagringsplats för stöldgodset.

Vad de tre männen inte visste vara att flera polispatruller spanade på rånartrion och att civilklädda poliser iakttog dem redan på stationen och följde efter dem när de rullade mot ladan där stöldgodset lastades.
Under rättegången har en av civilpoliserna berättat hur han och en kollega iakttog de tre männen när de lastade godset vid ladan och poliserna filmade även hela händelsen.

Hälartrion lastade lastbilen och en annan bil full med verktyg och maskiner, bland annat chassit till en åkgräsklippare, och täckte sedan allt med gamla bildäck och gamla möbler.
Något som polisen uppfattade var ett sätt att dölja stöldgodset.
Sedan rullade hälarekipaget iväg med siktet inställt på att åka till färjan i Karlshamn för att ta sig till sitt hemland Litauen.
Men de kom aldrig så långt eftersom polisen beslutade att gripa dem när de satt i bilen.
De tre männen, som är i 20-årsåldern, åtalades för häleri vid Lunds tingsrätt.
Åkgräsklipparen visade sig senare vara en gräsklippare som några dagar tidigare stulits på en gård utanför Höör och ett av verktygen tillhörde en Höörsbo som också nyligen haft inbrott i sin verkstad.
Under förhören har de tre männen målat upp en bild av att de jobbade åt en fjärde man och att de inte förstod att det var stöldgods som de hanterade.
Tingsrätten anser dock att det inte går att fästa någon som helst tilltro vid de tre åtalade männens berättelser.

De tre männen döms för häleri. En av dem döms att betala dagsböter och de två andra döms till två månaders fängelse eftersom de återfallit i brott.
Åklagaren har även yrkat på att männen som döms till fängelse ska utvisas till sitt hemland Litauen, men det har tingsrätten ogillat eftersom deras brott inte står i proportion till ett sådant beslut.

Dagens fråga

Har du bokat någon sommarresa?

Loading ... Loading ...