Operasångerskan Katie Malik är på besök i Sverige. Foto: Danielle Barnum

”Jag är helt överväldigad”

Dagbok Den amerikanska operasångerskan Katie Malik, känd från SVT:s Allt för Sverige, är i Skåne för att fira midsommar och sjunga.

Konserten i S:t Johannes kyrka i Malmö gick bra! Det var ungefär tvåhundra personer i publiken, och jag hade inte ens anknytning till alla dem.
Jag är helt överväldigad av alla gåvor och blommor som jag fick från folk. Tack så jättemycket! Jag kände mig så välkomnad. Det var också flera som kom fram och sa att de förstod min svenska, det kändes kul.

Nu ser jag jättemycket fram emot återträffen med mina svenska släktingar som vi ska ha här i Malmö. Jag hade inte möjlighet att träffa alla när tv-programmet spelades in förra året.
Men när ni läser detta är det dagen efter och midsommarafton. Jag, min man Joe, mamma, gammelfaster och flera av mina amerikanska och svenska släktingar ska fira på Österlen, där en av dem har ett sommarhus. Men vilken stad vi kommer att hamna i vet jag faktiskt inte än. Förra året firade jag midsommar i Stockholm. Vi hade en dag ledigt från filmandet, så vi besökte Skansen och firade en traditionell midsommar där. Så jag har redan sett hur det går till, men min mamma och min gammelfaster har aldrig gjort det, så det ska bli jätteroligt att få dela den upplevelsen med dem.

På midsommardagen kommer jag att sjunga på friluftsgudstjänsten vid Västra Sallerups kyrka på förmiddagen. Det är en kyrka som flera av mina släktingar har en relation till, så det känns väldigt fint att spendera dagen där. Sedan kommer jag även att sjunga under morgonandakten i Lunds domkyrka den 28 juli.

Jag och min man kommer att resa runt i Sverige, jag ska dock vara här lite längre än honom, fram till första veckan i augusti. Det ska bli roligt att få se platser som jag inte har sett förut och träffa släktingar som jag inte haft möjlighet att träffa än. Jag ser också fram emot att bestiga Kebnekaise med min pappa, som är en duktig bergsklättrare, min kusin Anna och hennes pojkvän. Vi ska även ha en guide med oss. Jag tror att det kommer att bli en härlig sommar. Och jag hoppas att ni får det också! Kramar från Katie.

Läs resten av Katies dagbok