Ewa Thalén Finné (M) har haft många politiska uppdrag i Staffanstorpspolitiken som hon nu lämnar när hon flyttar från orten.

Ewa Thalen-Finné lämnar kommunen

STAFFANSTORP På budgetfullmäktige på måndagen meddelade mångåriga lokalpolitikern och riksdagskvinnan Ewa Thalén Finné (M), att hon lämnar Staffanstorp och därmed även lokalpolitiken.

Hit flyttade hon 1983 och har varit aktiv i lokalpolitiken nästan hela tiden.
– Flytten beror på att jag och min man reser mycket i våra respektive jobb och vårt hus i Staffanstorp stod mest tomt. Jobbet i riksdagen tänker jag behålla, säger Ewa Thalén Finné.
Till en början skriver hon och hennes man sig i sin sommarstuga.
– Sen får vi se var vi hamnar. Det är inte bestämt än. Och i veckorna är jag ju i Stockholm i riksdagen.

Där sitter Ewa Thalén Finné i civilutskottet och är partiets bostadspolitiska talesman.
Staffanstorp och alla kamraterna på orten lovar hon att aldrig glömma.
– Jag kommer nog att dyka upp här då och då och vi har efter alla år här många goda vänner som det blir svårt att lämna. Jag kommer också att sakna alla våra politiska diskussioner i partiet. Lokalpolitik är fantastiskt roligt och viktigt.
Från sina många år i Staffanstorpspolitiken har Ewa Thalén Finné svårt att välja ut något som stannat i minnet mer än något annat men nämner slutligen ombyggnaden av Staffanstorps centrum.
– Vi satt och funderade på hur man skulle kunna genomföra en stadsförnyelse och sen blev det så bra. Det är ett fantastiskt exempel på vad som kan göras, vad man kan göra om man vågar lyfta blicken. Att jag fick vara en del, en kugge, i den förvandlingen är väldigt roligt.
– Hela den utveckling Staffanstorp varit med om är fantastisk.
Ewa Thalén Finné har under åren i Staffanstorpspolitiken haft många uppdrag, bland annat som kommunfullmäktiges ordförande.

För många av politikerkollegorna kom Ewa Tahlén Finnés flyttbesked som en överraskning och hon avtackades med en varm applåd under fullmäktigemötet.

Dagens fråga

Tror du Sverige får en ny regering före årsskiftet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×