Måns Zelmerlöw på Pink Party. Foto: Pontus Källström
Måns Zelmerlöw på Pink Party. Foto: Pontus Källström
Måns Zelmerlöw på Pink Party. Foto: Pontus Källström
Måns Zelmerlöw på Pink Party. Foto: Pontus Källström
Måns Zelmerlöw på Pink Party. Foto: Pontus Källström

Storartad final på Måns första Skånespelning

Recension

The Heroes Tour
Måns Zelmerlöw på Pink Party, Väla Centrum den 30 maj
Betyg: 3

Väla centrum ställde till med Pink party på lördagskvällen i Helsingborg dit 15000 skåningar samlats för att njuta av musik. Bland annat uppträdde Carola och Annika Herlitz. Men dessa damer fick stå tillbaka då huvudkaraktären för kvällen stavades Måns Zelmerlöw. Pink party är andra stoppet på en lång sommarturné för Måns som han döpt till ”The Heroes tour”. Detta är en turné som han har mycket att tacka Eurovisionvinsten i Wien för. Låten Heroes ligger topp tio i 23 länder, framgången är ett faktum. Den femte juni släpper Måns dessutom sitt nya album Perfectly damaged med tolv nyskrivna låtar.

Det märktes tydligt att Måns var den stora akten under lördagskvällen. Förväntansfulla skåningar skanderade ”Måns, Måns” samtidigt som de viftade med hemmagjorda plakat. Publiken bestod till största del av ungdomar och barnfamiljer. När sedan Mumsskåningen gjorde entré exploderade Helsingborg.

Under konsertens första halvtimme bjöds publiken bland annat på nya spår från albumet Perfectly damaged. Måns framförde Someday, Let it burn och Kings in the sky. Många av dessa var midtempo rock vilket gjorde att showen blev lite tempofattig. Det kändes inte heller som om Måns fick med sig publiken som också blev lite otålig. Två tioåriga tjejer som stod bredvid mig började fråga sig ”När skall han sjunga Heroes?”. Dock fanns det även fina stunder då exempelvis Måns spelade Broken parts på sin gitarr. Låten är ett av hans mer seriösa alster. Dessutom körde han min favoritlåt från sin tidigare karriär, Work of art, vilket jag uppskattade. Måns kändes också bekväm under mellansnacket och skämtade glatt med sina fans.

När molnen tycktes bli allt för täta på himlen tog Måns fram esset ur rockärmen och sjöng Änglahund, vilket fick helsingborgarna på glatt humör igen. Folk klappade händer och sjöng med i refrängen. För några minuter klev allsångsledaren fram hos Måns igen, vilket behövdes. Efter låtarna Brothers oh Brothers och Cara Mia hade Måns vunnit över publiken på sin sida igen och stämningen var på topp. Som grädde på moset avslutades konserten med Eurovisionettan Heroes, och publiken skanderade ”En gång till, en gång till!”. Trots den knackiga inledning lyckades Måns avsluta på ett storartat sätt, en bedrift som kräver både talang och erfarenhet. Men om det blir en internationell karriär eller ej kvarstår att se.

The Heroes Tour
Måns Zelmerlöw på Pink Party, Väla Centrum den 30 maj
Betyg: 3