Brink EM-trea efter Lydden Hill

ESLÖV Efter tekniska problem fick Tobias Brink från Eslöv nöja sig med en femteplats i finalen i Englands EM-deltävling i rallycross på Lydden Hill.

Tobias Brink och teamet visade under hela helgen att det fanns fart för en slutlig pallplats i klassen RX Lites Cup.
Efter motiga kvalheat blev det startruta fyra i semifinalen, där Tobias Brink visade sitt rätta jag. Hela vägen in mot mållinjen duellerade han om segern med Kevin Hansen, men fick se sig omkörd på sista varvet och nöja sig med att bli tvåa. Detta gav fjärde startposition i finalen.
– Därmed fanns alla möjligheter till pallplats. Vi kände gott självförtroende inför finalen, farten fanns där, uppger Tobias.
– Dock trodde jag inte det skulle vara en så simpel sak som dörrstängningsmekaniken som fallerade. Fick en smäll i första kurvan och vänsterdörren öppnades. Jag försökte förgäves stänga den.

I mål körde han som finalfemma.
– Det får anses som godkänt, säger Tobias.
I finalen blev det dubbelt svenskt i topp. Vann gjorde Kevin Hansen före Kevin Eriksson. Norrmannen Thomas Bryntesson blev trea och Oliver Eriksson fyra- Brink blev alltså femma och på sjätte finalplats kom Simon Olofsson.
Efter två deltävlingar i EM-serien håller Tobias Brink tredjeplatsen i sammandraget på 37 poäng. Förstaplatsen delas mellan svenskarna Kevin Eriksson och Kevin Hansen på 55 poäng vardera.
Teamet Brink Motorsport har än så länge tagit beslutet att i EM bara köra en deltävling till, seriens tredje, vilken arrangeras på svensk mark i värmländska Höjes.

Närmast på tur står dock SM-deltävlingen i Supercar Lites i Strängnäs den 11 juni.
– Vi har absolut fart för att kunna vara med oss slåss om segrar, dock måste vi höja vår lägstanivå. Helgen har varit utvecklande, men vi ska inte sticka under stol med att vi velat ha en pallplats med oss hem. Nu fokuserar vi fullt på SM-säsongen och Strängnäs. Där vill vi ha ut mer av Tobias, hälsar teamchefen Ted Brink.

Sportresultat

Sport i dag