Det blev återigen en lång väntan för Michael Alpfors och de andra fallskärmshopparna i Swedish Jubilee open, men inte heller under lördagen kom man iväg. Foto: Claes Hall
Michael Alpfors i samspråk med finländaren Timo Toivonen. Foto: Narit Pidokrajt
Den tappra publiken fick nöja sig med lite lättare uppvisningshoppning.Foto: Narit Pidokrajt

Inte lätt med vinden på Bulltoftafältet

Fallskärmshoppning De hårda vindarna på Bulltoftafältet fortsätter att ställa till det för fallskärmshopparna i Swedish Jubilee open som ställdes in för andra dagen i rad.
Nu görs ett sista försök att arrangera tävlingen på söndagen.

– Hoppas verkligen att vädret blir bättre. Jag vill gärna bli nordisk mästare nu när chansen äntligen finns, säger 43-årige Trelleborgsbon Michael Alpfors som har 15 svenska mästerskap och ett antal andra segrar på sin digra meritlista.
Men alltså ännu inget NM-guld.
– Inte så konstigt. Det här är första gången en tävling bär en sådan status sedan jag började hoppa 1995 och därmed verkligen på tiden.

Hela fredagen gick åt till att vänta ute på Bulltofta rekreationsområde och på lördagen tvingades han upprepa den tråkiga proceduren.
Helt enkelt för att blåsten omöjliggjorde tävlan.
– Det är både frustrerande och irriterande då det inte är någonting som jag kan påverka. Man vill verkligen gå upp, men det är bara att acceptera faktum och försöka göra det bästa av situationen, konstaterar Alpfors.
– Väntan tillhör sporten och det gäller att kunna hantera den på ett smart sätt. Prata med sina kompisar och vara social. Det är ingen som orkar att vara på tårna hela tiden.
Michael Alpfors känner sig annars mer än redo för den tävling som förhoppningsvis ska kunna avgöras med start klockan 09.00 på söndagsförmiddagen.
– Enligt prognosen ska det blåsa mindre och jag är hoppfull. Det krävs minst fem hopp för att tävlingen ska räknas och det hinner vi om vi bara kommer igång i tid.

I juli väntar SM i Sundsvall och i slutet av augusti EM i Bulgarien för Malmösonen.
– SM-guld är målet. Det finns inget annat, och jag är oerhört revanschsugen efter fjorårets andraplats.