Zecira Musovic har skrivit på sitt första seniorkontrakt med FC Rosengård. Foto: TT/arkiv

Nytt kontrakt för Musovic

Fotboll Zecira Musovic har den här säsongen tagit hand om rollen som förstemålvakt i FC Rosengård.
Nu belönas 18-åringen med sitt första seniorkontrakt.

Den Stattenafostrade målvakten har hittills haft ett ungdomskontrakt, men premieras nu av FC Rosengård med ett seniorkontrakt över två och ett halvt år till den 31 december 2017.
– FC Rosengård är klubben i mitt hjärta och det är här jag vill fortsätta utvecklas, vinna titlar och bli bäst, säger Zecira Musovic i ett pressmeddelande:
– Det har gått bra för mig på sistone och då passar det utmärkt med att förlänga några år.
Zecira Musovic har som ambition att påbörja studier i Lund vid sidan om sitt idrottande.
– Fotbollen är inte allt, även om det är en stor del av mitt liv. Kan man kombinera en civilkarriär med fotboll på yttersta nivå, är det en självklarhet att man tar den chansen, säger Musovic.

I två säsonger var Zecira Musovic Rosengårds backup på målvaktsposten, men under försäsongen i år konkurrerade talangen ut tyskan Kathrin Längert och har vaktat målet i fem av sex matcher (var skadad borta mot Umeå) i Damallsvenskan.
– Zecira uppvisar ett lugn om matcherna trots sina unga år. Hon har också visat att hon kan träda fram och göra matchavgörande räddningar, säger målvaktstränaren Tomas Håkansson i pressmeddelandet:.
– Zecira strävar också alltid framåt. Hon vill förbättra samtliga delar i sitt spel och siktar på att bli landslagsmålvakt många år framöver.

Sportresultat

Sport i dag