Stolta elever visar upp sina konstverk.Foto: Edona Ahmeti
Diyar, tio år, pekar ut målningen han har gjort.
Färgglad vägg i Kroksbäck.

Barnen firade muralmålning

Malmö En tolv meter bred muralmålning pryder nu en vägg i Kroksbäck. Bakom verket står drygt 60 fjärdeklassare från Krokbäcks- och Djupadalsskolan. Under tisdagen firades att målningen var klar.

Initiativet till att uppföra målningen kommer från Muralcentralen som består av konstnärerna Ingrid Sandsborg och Björn Carnemalm.
– Vi visste att barnen i de två olika skolorna knappt hade någon kontakt trots att de ligger så nära varandra, berättade Björn Carnemalm under tisdagens avtäcknings-fest.
Projektet har pågått sen i höstas med totalt sex träffar och syftar till att föra barnen närmare. Under träffarna har barnen bland annat tecknat ihop.
– Med demokratiska övningar, som att rita med förbundna ögon, hamnar alla barn på samma nivå. Då behöver ingen känna sig sämre än nån annan, sa Björn Carnemalm.

Det är nu andra året som projektet genomförts. Lärare från båda skolor hoppas på att kunna göra projektet ihop igen med nästa års fjärdeklassare.
– Det har verkligen varit supertrevligt, vi vill gärna fortsätta det här samarbetet, sa Åsa Killiander Kühler, lärare på Djupadalsskolan.
Även Marie Andreasson och Anna Lindahl, som är lärare på Krokbäcks-skolan är positiva till samarbetet.

Någon återträff är än så länge inte planerad, men lärarna är övertygade om att barnen kommer att hålla kontakt via sociala medier.
– De addade varandra på Instagram ganska snabbt, vilket var kul! Det har också känts roligt att få hjälp av konstnärer, de har ju en massa kunskap som vi inte har, sa Marie Andreasson.

Dagens fråga

Brukar du lyssna på Melodikrysset?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev