Hotell Svea i Vollsjö kan bli asylboende. Foto: Lasse Angantyr

Hotell Svea i Vollsjö kan bli asylboende

VOLLSJÖ En grupp advokater i Göteborg är intresserade av att köpa hotell Svea i Vollsjö och de har ansökt om tillstånd hos Sjöbo kommun att ändra verksamheten från hotell till asylboende under en femårsperiod.

Sedan en tid tillbaka har hotell Svea i Vollsjö legat ute till försäljning.
Jörgen Göransson som jobbar med att sälja fastigheten har inte velat säga så mycket om vilka som intresserat sig för att köpa fastigheten men han antydde att det fanns intresse för någon form av publik verksamhet.
– Det är väldigt få personer som vill bo på 741 kvadratmeter så om jag vänder på frågan så är det nog fråga om någon form av publik verksamhet, sa han till Skånskan när han intervjuades i mitten av mars.

Nu har Sjöbo kommun fått in en ansökan om förhandsbesked från ett antal advokater i Göteborg som vill ändra verksamheten till asylboende under en femårsperiod.
– Det är en bra idé. Hotellet står oanvänt och det bidrar till att lösa problem för migrationsverket och det skapar arbetstillfällen på orten, säger Hans Palm, en av de Göteborgsbaserade advokater som vill köpa hotellet.
Han kan berätta att asylboendet inte är tänkt att bli den permanenta användningsområdet för hotellet utan det är en tillfällig lösning under cirka två års tid. Sedan har de tänkt sig att hotell Svea åter ska användas för hotellverksamhet.
– Sedan har vi tänkt att det ska kunna drivas som konferenshotell. Vi advokater har ett fortbildningskrav på oss och då har vi tänkt att man kan lägga sådan utbildningar på hotellet, säger han.

Det kan dock dröja innan de får något svar på sin ansökan om förhandsbesked.
– Det har inte hänt så mycket men planerna kvarstår. Det skulle hänskjutas till ett myndighetsutskott men det lät som att de ville kolla upp saken närmare och att det skulle tas upp i nämnden. Den har i så fall inte sammanträde förrän i september, säger han.

Dagens fråga

Brukar du lyssna på Melodikrysset?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev