En dansk-kinesisk konstgrupp bjöd på vacker dans vid kulturdagen på Studiefrämjandet. 8FOTO: KRISTINA DAVIDSON
Claudia Rebeggiani och Lei Shen var stolta över programmet med Er Hu, som spelade ett kinesiskt instrument.

Dans på kinesisk kulturdag

MALMÖ Det var fullt med folk som lyssnade på Pekingopera, tittade på dans och Wu Shu i Studiefrämjandets lokaler när Asiatiska kulturföreningen höll sin kulturdag på lördagen.

– Det här är en stor dag för oss, eftersom vi firar 65-års jubileum för Sveriges och Kinas diplomatiska förbindelser Det är viktigt för oss kineser att ha bra relationer med svenskarna, säger Lei Shen i föreningen.

Hon och de andra i föreningen har som syfte att sprida den kinesiska och asiatiska kulturen, till sina barn som har växt upp i Sverige och till alla som har ett intresse för Kina och det kinesiska språket.
– Vi ordnar bland annat språkkafé och språkundervisning och träffas vid speciella högtider. Det som är spännande med kinesisk kultur är att det finns en stort utbud av olika uttrycksformer, menar Eva Sanding Gralén, ordförande i föreningen.

Under dagen kunde besökarna prova på kinesisk Kong Fu med mästare Wang Ge, lära sig pappersklippning, maskmåleri och kalligrafi, delta i seminarium om kinesisk medicin och se kvällens show.
Då medverkade kulturarbetare från kinesiska artistföreningen i Sverige som bjöd på äkta Pekingopera, dans med Danish Chinese Culture- och art association och musik och modevisning av Asiatiska kulturföreningen i Malmö. Dessutom återkom Ruyilong Konfu föreningen i Malmö.
– Vi är glada att vi kan ordna en fin avslutning på Framtidsveckan i Sofielund, som har varit lyckad. I morgon, söndag, avslutas veckan med Sofielunds festival mellan 12 och 18, berättar Claudia Rebeggiani på Studiefrämjandet.

Dagens fråga

Påverkas du av tågstoppet i Hässleholm?

  • Nej (74%, 411 Röster)
  • Ja (26%, 145 Röster)

Antal röster: 556

Loading ... Loading ...

Webbkryss