Nevis RGK-truppen som vann bland annat Nevis Cup i fjor får nu priset årets idrottsprestation.
Marica Källner, elev på författarskolan vid Lunds universitet får kulturstipendiet.
Hjärups Budoklubbs hjälparbete drogs i gång av tränaren Christen Regnér som får ett av barn- och ungdomsledarprisen i år.

De prisas inom kultur och idrott i år

STAFFANSTORP Duktiga ledare, en blivande författare och gymnaster.

Kultur- och fritidsnämnden har utsett vilka som får kulturstipendium och barn- och ungdomsledarprisen i år.
Kulturstipendiet som är på 5 000 kronor tilldelas Marica Källner som ägnar sig åt foto, poesi och lyrik och har blivit antagen till författarskolan vid Lunds universitet. Kulturstipendiet delas ut på Kulturnatten i oktober.

Barn- och ungdomsledarpris delas ut på Guldkvällen i maj och är alla på 5 000 kronor. De går till Christian Wremert i S:t Staffan Saviours AFC, den amerikanska fotbollsföreningen som han startade 2010. Detta pris får även Christen Regnér, Hjärups Budoklubb, som startat donationsprojektet Hand till Hand i syfte att hjälpa barn i tredje världen och likaså Melinda Nilsson, tränare för barn och ledare för tävlingsgruppen i Perform Aerobic Gymnastics Club.
Pris för årets idrottsprestation, en silverbägare och 5 000 kronor, går till Nevis RGK:s juniortrupp som 2014 blev svenska mästare, representerade Sverige på Nordiska Mästerskapen, vann en landskamp samt Nevis Cup.

Dagens fråga

Längtar du till jul?

Loading ... Loading ...