Nevis RGK-truppen som vann bland annat Nevis Cup i fjor får nu priset årets idrottsprestation.
Marica Källner, elev på författarskolan vid Lunds universitet får kulturstipendiet.
Hjärups Budoklubbs hjälparbete drogs i gång av tränaren Christen Regnér som får ett av barn- och ungdomsledarprisen i år.

De prisas inom kultur och idrott i år

STAFFANSTORP Duktiga ledare, en blivande författare och gymnaster.

Kultur- och fritidsnämnden har utsett vilka som får kulturstipendium och barn- och ungdomsledarprisen i år.
Kulturstipendiet som är på 5 000 kronor tilldelas Marica Källner som ägnar sig åt foto, poesi och lyrik och har blivit antagen till författarskolan vid Lunds universitet. Kulturstipendiet delas ut på Kulturnatten i oktober.

Barn- och ungdomsledarpris delas ut på Guldkvällen i maj och är alla på 5 000 kronor. De går till Christian Wremert i S:t Staffan Saviours AFC, den amerikanska fotbollsföreningen som han startade 2010. Detta pris får även Christen Regnér, Hjärups Budoklubb, som startat donationsprojektet Hand till Hand i syfte att hjälpa barn i tredje världen och likaså Melinda Nilsson, tränare för barn och ledare för tävlingsgruppen i Perform Aerobic Gymnastics Club.
Pris för årets idrottsprestation, en silverbägare och 5 000 kronor, går till Nevis RGK:s juniortrupp som 2014 blev svenska mästare, representerade Sverige på Nordiska Mästerskapen, vann en landskamp samt Nevis Cup.

Dagens fråga

Klarar Malmö FF att slå Wolfsburg på hemmaplan?

Loading ... Loading ...