Kvarnby IK är Malmömästare igen

MALMÖ Kvarnby IK är Malmömästare efter att ha besegrat Lilla Torg FF med 2-0 på Mariedals IP.

Men Lilla Torg FF som spelar i division 5 bjöd det stabila division 2-laget ett riktigt gott motstånd.
”Torget” skapade ett par hyfsade lägen att sätta 1-0 och hade sedan även ett par chanser i den andra halvleken. Den allra största kom dock när matchen redan var avgjord då Samuel Lindelöf var ytterst nära att nicka in 2-1.
Kvarnbymålen kom på frispark. Före paus gjorde Noor Zadran 1-0 när han sköt förbi den uppställda muren och 2-0 kvarten före slut satte Robin Svensson. Den frisparken från långt håll seglade något turligt in i målet.
– Kul att få vara med om att vinna en ny MM-titel för Kvarnby IK. För egen del var det min andra. Jag vann en med Mabi också, konstaterade Kvarnbytränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.
– Jag gillar att träna ett så ungt och lovande material som vi har i Kvarnby. Idag fick vi dessutom se att det finns många bakom startelvan eftersom vi gav åtskilliga reserver chansen. Men med unga spelare kommer också en viss ojämnhet. Det lär vi få se fler gånger än senast när vi föll klart mot FC Rosengård.
För segern fick Kvarnby IK en check på 10 000 kronor och en inteckning i pokalen som numera ska heta Lennart Bergqvists pokal till minne av den förre ledarprofilen i bland annat MM-arrangören Fotbollklubbarnas samorganisation.
I Lilla Torg FF gjorde Patrik Larsson och Johan Arwald starka insatser i försvaret. Bäst i Kvarnby IK var målvakten Matthias Almkvist.
I semifinalen slog Kvarnby IK ut BK Olympic.