Tårtkalas på nästan 190 meters höjd. Ethel Mårtensson, dottern Linda Eliasson, Anna-Greta Engvall och till höger Kerstin Hansson besökte Turning Torso för första gången. Foto: Lennart Larsson
HSB Malmös ordförande Claes Caroli har inte gett upp förhoppningen att få Turning Torso såld. Det kan bli år, tror han.

Tårtkalas i Turning Torso

VÄSTRA HAMNEN Fyller man 90 år ska man ju bjuda på kalas. Man kan till exempel bjuda in alla medlemmar som också fyller 90 år i år och bjuda dem på tårta i Turning Torso, som också fyller år i år.
Fast bara tio.

Och inbjudan blev en succé. Det fanns många 90-åriga medlemmar som gärna villa äta tårta och dessutom äta den högt ovan marken, i Turning Torso. Hela 105 personer anmälde sig så det fick dukas upp för jubileumskalas i båda de översta våningarna.
– Det här blev över förväntan. Det är nästan så jag kan hävda att man lever längre om man är medlem i HSB, skojade ordföranden Claes Caroli.

Han berättade för åhörarna att hela det 190 meter höga huset är till salu, trots, hävdade han, att det går med vinst.
– Men vi vill kunna bygga fler bostäder. Fast nu bygger vi på längden och inte på höjden, fortsatte han, med tillägget att det nu mest är små hyresrätter som gäller.
Turning Torso har varit till salu flera gånger. Senast fick fastighetskonsulten CBRE uppdraget att försöka få till en affär, men lyckades inte innan kontraktet gick ut vid årsskiftet 2013/2014.
– Det har varit personer och företag som varit intresserade men vi har olika uppfattning om prisnivån. Och vi vill ha en ren affär, utan några motköp. Jag hoppas det vänder i år och att den allmänna ekonomiska situationen gör att vi kan sälja, säger Claes Caroli till SkD.

Vid ett av borden hittade tidningen HSB-medlemmarna Ethel Mårtensson, med dottern Linda Eliasson, och Anna-Greta Engvall i sällskap med Kerstin Hansson. För alla var det första besöket i höghuset.
– Jag tycker det är jättefint. Det är ett fint landmärke för Malmö, tyckte Ethel Mårtensson.
Anna-Greta Engvall höll med, även om hon bor i Arlöv.
– Men vi kan se Turning Torso därifrån.

Dagens fråga

Malmö FF hänger på AIK i guldstriden. Tar MFF guld i år?

Loading ... Loading ...

Webbkryss