196 centimeter långe Philip Henningsson har skrivit på för IFK Kristianstad, men kommer att fortsätta spela allsvenskt i IFK Ystad. Foto: Jonny Nilsson

Henningsson till IFK Kristianstad

HANDBOLL 19-årige handbollsspelaren Philip Henningsson har skrivit på för två år för SM-guldjagande IFK Kristianstad, men fortsätter trots detta att spela vidare i IFK Ystad.
– En perfekt lösning. Träningsmöjligheterna blir de bästa tänkbara, anser den i IK Lågan i Hörby fostrade vänsternian.

196 cm långe Philip Henningsson kommer att flytta till Kristianstad och träna varje förmiddag med Sveriges bästa (?) klubb. Sedan sätter han sig i bilen och åker till Ystad för att träna på kvällen med IFK Ystad. Kontraktet med IFK Kristianstad är skrivet på två år, men det första blir han utlånad till IFK Ystad.
– Jag får chansen träna mycket och utveckla fysiken och ändå möjligheten att i match få mycket speltid. Denna lösning blev avgörande för mitt val, meddelar Philip.
Att fortsätta som tidigare i IFK Ystad var inget alternativ. Efter fyra år ville han vidare. Han fick ett konkret bud från en elitserieklubb, dock inte Ystads IF, men valde kombinationen IFK Kristianstad och IFK Ystad.
– YIF har inte hört av sig. Men de har ju duktiga spelare på min position, påpekar Philip.
Philip är en del i ett talangprojekt som sjösätts i IFK Kristianstad med syftet att förbereda unga talanger för spel i deras A-lag.
– Vårt samarbete med Kristianstad är nytt i handbolls-Sverige. Det kan leda till andra spelares övergångar och utlåningar, men just nu är Philip Henningsson den enda. För honom är detta en unik chans att under ett års tid bygga upp fysiken och samtidigt få stort förtroende i allsvenskan med oss. Han hade säkert kunnat gå in i ett elitserielag redan nu, men på lång sikt är jag övertygad om att detta är bästa lösning. Bra att han har detta tålamod, menar Kenneth Andersson, IFK Ystads tränare och ex-tränare i IFK Kristianstad.